Autor:

Bramborový salát ze Srbska

Střední
Ingredience
Cibule 300 g
Olivový olej 2 lžíce
Ocet 2 lžíce
Sůl
1-2
2 lžička
Brambory
oloupané
1 kg

Postup přípravy:

Zařazení: Zdravě i chutně, Salát

Oloupané brambory nakrájené na kostičky uvaříme v mírně osolené vodě (bez kmínu) zatímco se vaří brambory, nakrájíme cibuli na proužky. Dáme ji do misky a zamícháme ji s octem, olejem a solí. Přikryjeme ji (kvůli zápachu) a necháme minimálně 10 minut odležet (čím déle, tím víc ztratí cibule na své palčivosti, ale zato pak přichází trochu o svou chuť). Zchlazené brambory smícháme s naloženou cibulí, případně dochutíme solí a octem.

Tento salát se hodí především k rybě nebo filé, ale já ho jím i samotný :) Při podávání se může posypat nasekanou petrželkou, ale není to nutné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Komentáře k receptu: Bramborový salát ze Srbska

Komentáře

  1. Klára Keselyova   24.12.2008 | 21:56 | reagovat |

    Tento šalát pripravujem tak,ako to píše Anonym. Zemiaky v šupke uvarené, najlepšie deň vopred. Je vhodný nielen k rybe, ale aj k fašírkam, k sekanej atď. Možem len doporučiť. Klára

  2. Kuchařka on-line   24.12.2008 | 16:26 | reagovat |

    Tento recept delavala na Vanoce moje babicka. Ja osobne ho preferuji spise v lete, nebot je velice svezi. Davam za 1 ;-) Zdenek Kovar, Recepty.cz

  3. H. Hospodyňka   24.12.2008 | 15:17 | reagovat |

    Taky letos dělám odlehčenou formu salátu, prakticky ve stejném složení jako je tenhle "srbský" salát. Ocet jsem použila bílý vinný, olej olivový a cibuli bílou, nakrájenou na proužky. A ještě hodně hladkolisté petržele.

  4. Erika Mannova   24.12.2008 | 13:39 | reagovat |

    Rozhodla jsem se, ze udelam tento salat na stedry den k rybe, a tak jsem si ho asi pred tydnem zkousela. Byl vynikajici! Tak jsem ho dnes dopoledne znovu ukuchtila, jen me napadlo dat misto bezne cibule takove ty cibulove vyhonky, co se kupuji ve svazeccich, no a rekla bych, ze je to jeste o sto procent lepsi, super delikatesa, jestli se nekomu chce vyzkouset, vrele doporucuji! :-)

  5. Naďa z P   12.03.2005 | 14:18 | reagovat |

    Tento salát dělávala moje babička, vždycky mi moc chutnal.Ale ona přidávala do nálevu ještě lžíci hořčice,někdy do salátu dala i vařená a na drobno nalrájená vejce.Pocházela z " prajzké",kde měli těm německým receptům dost blízko.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web