Boršč podle mojí mámy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
90 minut
6
porce
neuvedeno
autor: shark.62

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 0,5
      kg vepřová plec nakrájet na kostky
    • 0,5
      kg hovězí maso nakrájet na kostky
    • 1
      kg hlávkové zelí
    • 0,5
      kg kořenová zelenina
    • 2
      ks červená řepa
    • 1
      hrst hladká mouka
    • 2
      lžíce ocet
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 1
      hrnek mléko

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájet na kostky, osolit a dát vařit. Postupně podle tvrdosti přidáváme další ingredience. Nejprve nakrájené zelí, necháme částečně povařit s masem, potom přidáme kořenovou zeleninu, necháme povařit do změknutí.
2
Potom přidáme trochu mléka, šlehačku, krátce povaříme, zahustíme hladkou moukou do požadované hustoty a znovu krátce povaříme.
3
Nakonec přidáme najemno nastrouhanou červenou řepu a opět krátce povaříme. Pokud budeme polévku s řepou vařit dlouho, řepa zhnědne. Ochutíme octem, který nejprve předehřejeme a pomalu ho vléváme do polévky, aby se nám nesrazila.
4
Dobrou chuť.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.