Autor:

Bořetínská polévka

Snadné
Ingredience
Mléko 1 l
Vejce 3 ks
Bobkový list  
Nové koření  
Sůl  
Máslo 20 g
Hladká mouka
na jíšku
40 g
Brambory
několik
 

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

Oloupané brambory uvaříme s kořením doměkka. Polévku zahustíme jíškou, přilijeme mléko, ve kterém jsme rozmíchali jeden žloutek a chvíli povaříme. Zbylá vejce uvaříme natvrdo.

Servírujeme na talíř s nakrájenými kousky vajec. Podle chuti můžeme ochutit octem.

Podáváme s chlebem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
3
3 1 5 1
Reklama
Hostina na svatého Martina Články z

Komentáře k receptu: Bořetínská polévka

Komentáře

  1. karlakarla   19.05.2011 | 9:41 | reagovat |

    My této povévce říkáme brambory na kyselo nebo bodová povévka,protože když byly děti malé nechávala jsem nové koření a bobkový list v polévce a děti vybíraly kolik má kdo bodů.Pak byla odměna :-) .Polévka je moc dobrá!

  2. Janaso   15.04.2011 | 20:36 | reagovat |

    Máme husté polévky rádi, ale tahle nějak nezaujala.

Podobné recepty

žádné recepty

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web