Bombardino - horký nápoj

moje hodnocení:

4,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: fafejt

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vaječný koňak
    • whisky
    • mléko
    • šlehačka na ozdobení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Jestli už vás v zimě na zahřátí omrzel klasický grog či svařák, mám tu pro vás cosi, co jsem prvně ochutnala na horách v Itálii. Zpětně neznám přesné složení, ale zaimprovizovala jsem prvně a uspala jsem celou chalupu.
2
Množství 0,5 l vaječného koňaku a 0,25 l whisky prostě jedinci déle než půl hodinky neustáli a postupně mě opouštěli - směrem do svých pelíšků.
3
Doporučuji tedy každému míchat dle jeho schopnosti ustát alkoholickou a vlastně i kalorickou bombu.
4
Příprava jednoduchá: na plameni v kastrole svařit vaječný koňak a whisky, případně naředit mlékem - moc neochutnávejte, nebo nedovaříte!
5
Naléváme do skleněných pohárů do 3/4, ozdobíme šlehačkou ve spreji, vložíme slámku. Nechť i tato zima rychle uteče - bombardino Vám budiž nápomocno!

Komentáře k receptu

  • Anonymous
    Anonymous |

    3. 2. 2015 21:57

    pokakal jsem se

  • Michal
    Michal |

    16. 1. 2015 20:06

    Ale není tam obyč mléko, ale slazené.

  • Helena
    Helena |

    4. 4. 2014 10:54

    http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Calimero http://www.panoramio.com/photo/33698428 ;-)

  • Helena
    Helena |

    4. 4. 2014 10:46

    Ale pak se to jmenovalo kalimero, jsou dva druhy. Sama jsem dovezla z Italie bombardino v lahvi, je tam cukr, mleko, vajecny zloutek, alcohol, aroma, rum, jakesi dve umele zlute 102 a 110. V jinem bombardinu, co jsem videla ve vyloze byla uvedena i whisky. Jinak slozeni se da vygooglovat. :-)

  • roman
    roman |

    18. 3. 2012 08:48

    nevím ale na horách do toho dávali espresso piccolo, tak jak to má být správně?

  • Sepa
    Sepa |

    27. 12. 2010 11:56

    Nesmí se to vařit, jen zahřát na max. 80 °C :-P

  • Nikina Svobodová
    Nikina Svobodová |

    11. 2. 2008 14:15

    Mělo by tam patřit i trochu kafe. Sama jsem sháněla recept nebo spíš poměr ingrediencí, ale bohužel bez úspěchu. Každopádně kafčo by nemělo chybět.

  • fafejt
    fafejt |

    10. 1. 2008 12:54

    A je to!..Lyžování je opět za mnou. Party s bombardinem proběhla v poklidu. :-) A protože jsme v partě měli nováčky, našlo bombardino nové příznivce...Paní- slečně Hance děkuju za prima nápad, sama pressovač nevlastním, leč vím, kde tento dobrý nápad ocení!Panu Pazderovi díky za připomínku- poznámku. Tudíž Vážení, prostě to "baj voko" smíchejte, prohřejte,vypijte! :-)Zitě "Záhorské" gratuluji k výkonu! :-)

  • František Pazdera
    František Pazdera |

    27. 12. 2007 00:18

    etylakohol se vaří a tedy intensivně vypařuje již při 80st.... jak dlouho to vaříte na 100 st. C?

  • Lusinda
    Lusinda |

    18. 12. 2007 20:25

    Bomba-jen nedopadnout jako Alberto Tomba.:o)

  • hana novotna
    hana novotna |

    18. 12. 2007 18:49

    Bombarďák je výborný. Lze taky mléko propařit párou z pressovače a je to krásně nadýchané.Do skleničky vajas a pak mléko propařit.

  • Iva
    Iva |

    18. 12. 2007 16:31

    Bombardino je opravdu báječné-SKVĚLÁ KOMBINACE INGREDIENCÍ.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    18. 12. 2007 11:56

    To jsem pila v Itálii na horách a po 4 jsem lyžovala jak Šárka Záhorská.Výborné,ještě to polévali navrch vaječným koňakem!!!!

  • Gábina H
    Gábina H |

    18. 12. 2007 11:36

    Bombardino je opravdu lahůdka