Autor:

Bombardino - horký nápoj

Snadné
Ingredience
Vaječný koňak  
Whisky  
Mléko  
Šlehačka
na ozdobení
 

Postup přípravy:

Zařazení: Nápoje, Alkoholické, Teplé

Jestli už vás v zimě na zahřátí omrzel klasický grog či svařák, mám tu pro vás cosi, co jsem prvně ochutnala na horách v Itálii. Zpětně neznám přesné složení, ale zaimprovizovala jsem prvně a uspala jsem celou chalupu.
Množství 0,5 l vaječného koňaku a 0,25 l whisky prostě jedinci déle než půl hodinky neustáli a postupně mě opouštěli - směrem do svých pelíšků.
Doporučuji tedy každému míchat dle jeho schopnosti ustát alkoholickou a vlastně i kalorickou bombu.
Příprava jednoduchá: na plameni v kastrole svařit vaječný koňak a whisky, případně naředit mlékem - moc neochutnávejte, nebo nedovaříte!
Naléváme do skleněných pohárů do 3/4, ozdobíme šlehačkou ve spreji, vložíme slámku. Nechť i tato zima rychle uteče - bombardino Vám budiž nápomocno!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
2
4 4 5 1

Komentáře k receptu: Bombardino - horký nápoj

Komentáře

  1. Michal   16.01.2015 | 20:06 | reagovat |

    Ale není tam obyč mléko, ale slazené.

  2. roman   18.03.2012 | 8:48 | reagovat |

    nevím ale na horách do toho dávali espresso piccolo, tak jak to má být správně?

    1. Helena   04.04.2014 | 10:46 | reagovat |

      Ale pak se to jmenovalo kalimero, jsou dva druhy. Sama jsem dovezla z Italie bombardino v lahvi, je tam cukr, mleko, vajecny zloutek, alcohol, aroma, rum, jakesi dve umele zlute 102 a 110. V jinem bombardinu, co jsem videla ve vyloze byla uvedena i whisky. Jinak slozeni se da vygooglovat. :-)

  3. Nikina Svobodová   11.02.2008 | 14:15 | reagovat |

    Mělo by tam patřit i trochu kafe. Sama jsem sháněla recept nebo spíš poměr ingrediencí, ale bohužel bez úspěchu. Každopádně kafčo by nemělo chybět.

  4. fafejt   10.01.2008 | 12:54 | reagovat |

    A je to!..Lyžování je opět za mnou. Party s bombardinem proběhla v poklidu. :-) A protože jsme v partě měli nováčky, našlo bombardino nové příznivce...Paní- slečně Hance děkuju za prima nápad, sama pressovač nevlastním, leč vím, kde tento dobrý nápad ocení!Panu Pazderovi díky za připomínku- poznámku. Tudíž Vážení, prostě to "baj voko" smíchejte, prohřejte,vypijte! :-)Zitě "Záhorské" gratuluji k výkonu! :-)

  5. František Pazdera   27.12.2007 | 0:18 | reagovat |

    etylakohol se vaří a tedy intensivně vypařuje již při 80st.... jak dlouho to vaříte na 100 st. C?

    1. Sepa   27.12.2010 | 11:56 | reagovat |

      Nesmí se to vařit, jen zahřát na max. 80 °C :-P

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte! Klape vám to ve vztahu? Poznáte to podle toho, jak spíte!
Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout Pozor, demence hrozí i vám! Těchto pět triků vám pomůže se jí vyhnout
Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu! Čtenářka Martina: Můj přítel se zabil kvůli hazardu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web