Bezlepková čokoládová lízátka

Hodnocení:

Moje:

30 minut
40
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 50
      g sušené ovoce nakrájené
    • 50
      g burizony
    • 50
      g nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Pozor, nepřehřejte ji. Zchlaďte ji na 29°C nejlépe tak, že hmotu budete stále dokola roztírat širokou stěrkou po studené hladké ploše (nejlépe na mramorové desce). Pak čokoládou naplňte sáček se šiřší hubičkou a na mřížku rozložte alobal. Stříkejte na něj kolečka, do kterých ponořte klacíky (aby pevně držely, můžete je pomocí lžičky překrýt trochou čokolády), a podle chuti posypte ovocem, burizony, ořechy. Pracujte rychle, když začne čokoláda chladnout, už v ní držet nebudou. Dejte ztuhnout do ledničky.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.