"Bašta" řezy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 180
      g ořechy mleté
    • rybízový džem
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 2
      kelímek pomazánkové máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • čokoládová poleva
    • 150
      ml instantní káva s rumem

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15-20 minut.
2
Placky necháme vychladnout a připravíme náplň: ušleháme pomazánková másla se šlehačkami a cukrem do husté hmoty, pozor, nesmí se přešlehat!
3
Jednu placku potřeme vrstvou džemu, na džem natřeme ušlehanou náplň a překryjeme druhou plackou, kterou pokapeme uvařenou kávou s rumem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledničce do druhého dne uležet.
Zařazení: Moučníky Řezy

Komentáře k receptu

  • Petr Petr
    Petr Petr |

    28. 9. 2010 15:00

    Moc dobré. Skvělý recept jsou taky <A HREF="http://www.dobrerecepty.cz/view.php?nazevclanku=rezy-miluska&cisloclanku=2007070109" TARGET=_BLANK>řezy Miluška</A>

  • Anonym
    Anonym |

    14. 3. 2008 08:06

    Tiramisu po česku nic moc. Ale pokud se dá jedno pom.máslo a jedno maskarpone spolu s ušlehanou šlehačkou, je to super jednička.

  • Alena Schejbalová
    Alena Schejbalová |

    2. 2. 2008 21:10

    Řezy jsem dnes zkusila.Akorát jsem vynechala kávu,protože jediný kdo ji v naší rodině pije jsem já.I tak to bylo výborné a nemělo to chybu.

  • helena vejnarová
    helena vejnarová |

    28. 1. 2008 15:11

    nejlepší je bud pomazánkový máslo Tesco a nebo dávám tvaroh tučný ve vaničce a je to super ale na 2 šlehačky jen jedno pom.máslo a nebo tvaroh souhlasím s Hankou že 1:1 není ono

  • Dagmar Lukšová
    Dagmar Lukšová |

    28. 1. 2008 15:08

    Vlaďko děkuji za výborný recept.Jen jsem nahradila marmeládu rybízovou za černý jeřáb al'a brusinky. Ty jednotlivé kuličky jsou v tom docela zajímavé a dobré. Záleží ale chuti každého.Také je důležité těsto rozetřít na dva plechy tak jak je psáno v receptu ! Já si chtěla uspořit práci a udělala jen jeden plech a rozřízla... Dost se to trhalo. Jinak těsto je velmi dobré,jemné a ta náplň nemá chybu. Všichni doma se olizovali až za ušima. Dávám velkou 1.

  • Marsí
    Marsí |

    24. 1. 2008 13:52

    Sto lidí,sto chutí a názorů....-)) já zase používám na vše i na krémy pomazánk.máslo Tesco...

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    24. 1. 2008 12:35

    mě se naopak zdá, že Choceňské je na sladké krémy nejlepší

  • Hana Rožníčková
    Hana Rožníčková |

    24. 1. 2008 11:37

    Já používám jakékoliv pomazánkové máslo, ale na 1 pomaz. máslo dávám 2 šlehačky a přisladím dle chuti. Nám doma poměr 1:1 nechutná.

  • Gábina H
    Gábina H |

    24. 1. 2008 10:08

    Taky mám špatnou zkušenost s choceňským máslem. Myslím, že má obsah soli 1%, jiná pom. másla mají jen 0,5%

  • Anonym
    Anonym |

    24. 1. 2008 10:08

    uvidim zkusim to

  • Vlaďka
    Vlaďka |

    24. 1. 2008 09:34

    Pomazánkové máslo lze nahradit Lučinou,pokud vím...

  • Jana Melecká
    Jana Melecká |

    23. 1. 2008 20:08

    A nejen Tesco, mně se to stalo při Tiramisu po česku. Měla jsem doma syny s přítelkyněmi a byla jsem na infarkt - pomaz. máslo Choceňské!!

  • Lída
    Lída |

    23. 1. 2008 19:43

    Jitko taky se mi to stalo a nebylo to možno ničím dochutit.Kdysi tady někdo psal, které pomazánkové máslo je vhodné a jak velký má být obsah soli.Už jsem to hledala, ale nenašla.Třeba nám někdo poradí.

  • Olga
    Olga |

    23. 1. 2008 19:26

    A čím by sa mohlo nahradiť to pomazankové maslo?

  • Jitka Petrásková
    Jitka Petrásková |

    23. 1. 2008 16:36

    Buďte opatrní při výběru pomazánkového másla, já dělala podobný krém, použila jsem máslo TESCO a moc jsme si nepochutnali. Toto pomáslo je lehce osolené, jako pomazánka výborné, ale do sladkého krému se nehodí.

  • Ilona
    Ilona |

    23. 1. 2008 14:54

    Dělám podobnou buchtičku, jen šlehačku trvanlivou nahrazuji šlehačkou z prášku (dr.Oetker)

  • Anonym
    Anonym |

    23. 1. 2008 09:47

    Vyzkouším, recept vypadá slibně.