Autor:

Banánový džem

40 minut PT0H40M
Snadné
Ingredience
Banány
zralé
1 kg
Cukr krupice 750 g
Hnědý rum 1 dl
Citronová šťáva
z 1 ks
 
Hřebíček
tlučený
0 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Sladké

Oloupané banány nakrájíme, v litru vody a rozvaříme do husta. Přidáme cukr, citronovou šťávu, hřebíček, povaříme a přilijeme rum. Plníme do skleniček, nemusíme sterilovat.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
2+
4.14 7 5 1
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Banánový džem

Komentáře

  1. Wendy   30.06.2008 | 21:36 | reagovat |

    Láďo, džem samozřejmě chutnal! Odepisovala jsem Vám hned 21.6.. ale nějak se to neschválilo nebo co :-( Nevadí... Hodnocení: samozřejmě 1!

  2. Gábina H   23.06.2008 | 12:23 | reagovat |

    Láďo, posílám velkou jedničku, džem je moc dobrý. Jen jsem jej měla déle vařit, mám ho také řídký (zřidl mi po přidání cukru), ale na chuti to nic nemění. Přidala jsem ho do bílého jogurtu a trochu skořice navrch. Bylo to výborné.

  3. Wendy   22.06.2008 | 10:48 | reagovat |

    Pane Ladislave: samozřejmě, že chutnalo! :-) Jedničku jsem dala již minule :-) Á propos kastrůlku: dělala jsem samozřejmě v kastrůlku, ale poté, co mi kaše "zvodnatěla" jsem vyštrachala ten úplně největší, co mám :-) a povedlo se... příště ho vytáhnu rovnou! :-)))) Ke své blbosti jsem se veřejně přiznala kvůli těm, kterým se to třeba nepovedlo a zádrhel byl možná právě v kastrole :-)))

  4. Ladislav Dorazin   21.06.2008 | 17:39 | reagovat |

    Laděnko,opět jste mne zachránila,děkuji!!!A Wendy,díky Bohu jste si poradila,škoda by bylo to vyhodit,ne?Pak ještě dejte vědět,jestli vám chutnal.Láďa

  5. ladislava staffenová   21.06.2008 | 12:35 | reagovat |

    Skvělé,je to naprosto pravda,na co jste sama přišla,protože jsem dumala nad vším možným a na tato "samozřejmost" mě nenapadla.Ale jak vidíte - nejlepší jsou věci,na které vlastně přijdete sama.Fakt je,že na jakékoli dělání ovoce a zeleniny v hrnci - konzervaci teplem,je nejlepší tenká vrsva na širokém dně.To jsem chytrá a opakuju, na co jste přišla sama!!!Tak dobré pořízení u dalších specialitek a jak vidíte,nikdo učený ...atd. :-)))Laďka

1 2 3 4 5 6 ... 8 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web