Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3x
1 1 5
Autor:

Báječný piškotový dort

Střední
Ingredience
Vejce 5 ks
Cukr krupice 10 lžíce
Rostlinný olej 10 lžíce
Polohrubá mouka 10 lžíce
Ovoce
(Nejlépe mražené jahody)
 
Červené želé
1-2
2 balíček
Cukr
Dle návodu na obalu
 
Šlehačka v prášku
Nebo na šlehání
2 balení
Ztužovač šlehačky 1 balení

Ingredience:

Můžeme dělat i z více vajec, záleží, jak chcete mít vysoký dort. Vždy na jedno vejce přijdou 2 lžíce cukru, oleje a polohrubé mouky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Z bílků ušleháme tuhý sníh a dáme stranou. Do žloutků přidáme cukr a ušleháme do pěny. Pak dovnitř zašleháme olej a mouku a opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a strouhankou vysypané dortové formy. Pečeme asi 10-15 minut. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 1-2 placky (podle počtu vajec a výšky dortu).

Mezi placky dáme ušlehanou šlehačku, buď se ztužovačem nebo z prášku. Navrch dortu poklademe ovoce, nejlépe vypadají mražené jahody. Ty polijeme červeným dort-želé a necháme ztuhnout. Dort kolem dokola potřeme zbytkem šlehačky a navrch můžeme také nazdobit šlehačkou. Dort vypadá nadýchaně, pokud šlehačku na stěnách neuhladíme, ale „naplácáme“. Pod jahody nebo na rozkrojené korpusy můžeme dát i marmeládu a použít jakékoli ovoce.

Dort lze použít i jako narozeninový, vždy sklidil obrovský úspěch a je velmi jedlý a vláčný.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Retro štafetky Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Retro štafetky - chuť dětství Články z

Komentáře k receptu: Báječný piškotový dort

Komentáře

  1. bobes.f   15.05.2014 | 9:26 | reagovat | závadný

    DO TĚSTA NEDÁVÁM OLEJ A PĚNA SE ŽLOUTKŮ SE MUSÍ OPRAVDU ŠLEHAT CCA.8-10 MIN.
    DĚLÁM TOTO TĚSTO HODNĚ ČASTO A TAKY SE MI TO STALO......ŠPATNĚ VYŠLEHANÁ PĚNA...

  2. Andrea000   29.11.2013 | 11:37 | reagovat | závadný

    Tak jsem vyzkoušela piškotový korpus, dělal se moc dobře, ale nakonec mi to po upečení celé spadlo a je to jednou tak nízké než když jsem to vyndala z trouby. A to jsem to nevyndala hned, ale nejdřív jsem nechala otevřená dvířka od trouby. Nevíte, kde jsem udělala chybku?

  3. nuteverka   05.07.2013 | 15:49 | reagovat | závadný

    taky jsem pridala trochu prdopece

  4. Tereza   16.04.2013 | 22:48 | reagovat | závadný

    Výborný recept, piskot se povedl na jedničku, přidala jsem jeste lzicku kapříci ho prášku a paráda. Dekuji :-)

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X