Autor:

aspik - základní recept

Snadné
Ingredience
Voda 9,5 dl
Ocet 1 dl
Želatina 100 g
Cibule 1 ks
Sůl
alpská
15 g
Cukr 15 g
Nové koření 3 ks
Pepř mletý 3 ks
Bobkový list 1 ks
Worcestrová omáčka
několik kapek
 
Bílek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu, nabobtnalou v troše vody.

Hotový aspik procedíme přes čistou utěrku. Chceme-li mít aspik, zcela čirý, vmícháme do ještě teplého roztoku rozšlehaný bílek, necháme ho srazit a pak přecedíme.

Tip: Zbylý aspik nalijte do mísy, zakryjte fólií a uložte do chladničky. Vydrží několik dní. Při dalším použití ho opět pomalu rozpustíme zahříváním ve vodní lázni.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: aspik - základní recept

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox! 8 věcí, které zpomalují hubnutí: Patří mezi ně sport i detox!
Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy? Video: Co udělá levný šampon s barvenými vlasy?
Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem Tipy na víkend: Na nákupy, na polévku i za sluníčkem
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web