Autor:

aspik - základní recept

Snadné
Ingredience
Voda 9,5 dl
Ocet 1 dl
Želatina 100 g
Cibule 1 ks
Sůl
alpská
15 g
Cukr 15 g
Nové koření 3 ks
Pepř mletý 3 ks
Bobkový list 1 ks
Worcestrová omáčka
několik kapek
 
Bílek

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu, nabobtnalou v troše vody.

Hotový aspik procedíme přes čistou utěrku. Chceme-li mít aspik, zcela čirý, vmícháme do ještě teplého roztoku rozšlehaný bílek, necháme ho srazit a pak přecedíme.

Tip: Zbylý aspik nalijte do mísy, zakryjte fólií a uložte do chladničky. Vydrží několik dní. Při dalším použití ho opět pomalu rozpustíme zahříváním ve vodní lázni.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: aspik - základní recept

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web