Autor:

Anglická cibulačka

120 minut PT0H120M
Střední
Porce: 6
Ingredience
Olivový olej 30 ml
Šalvěj
+ jeden lístek na každou porci
1 hrst
Česnek 6 stroužek
Červená cibule 3 ks
Šalotka 2 ks
Rozpuštěné máslo 4 lžíce
Pórek 500 g
Vývar
hovězý, zeleninový, vepřový
2 l
Pepř mletý  
Mořská sůl  
Sýr Čedar
nastrouhaný
200 g
Worcestrová omáčka  
Toastový chléb
1 ks na porci
6 ks
Cibule
hnědá
4 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Polévky

KROK 1:
Do kastrolu dejte rozpustit máslo s olivovým olejem, přidejte šalvějové lístky a nadrcený česnek. Promíchejte, nechte trochu rozvonět a vhoďte nakrájené cibule, šalotky a pórek. Ochuťte solí a pepřem. Kastrol přikryjte poklicí, ale ponechte mezeru, aby mohla unikat pára, a na mírném ohni nechte pomalu vařit 45 minut. Zelenina by neměla příliš zhnědnout. Občas promíchejte, aby se cibule nepřichytla ke dnu. Když budete mít trpělivost na takto dlouhé a pomalé vaření, cibule se vám odmění neuvěřitelně sladkou úžasnou chutí.

KROK 2:
Když jsou cibule a pórek krásně hedvábné, přidejte horký vývar. Přiveďte k varu, zmírněte oheň a nechte 10–15 minut probublávat.

KROK 3:
Předehřejte troubu nebo gril na maximum. Rozložte šest krajíčků toastového chleba a v troubě jej nasucho opečte. Dochuťte polévku a pokud jste spokojeni, nandejte ji do šesti ohnivzdorných misek a přendejte je na plech. Na toasty nasypte nastrouhaný čedar a sýr dobře přimáčkněte, aby na nich pěkně držel. Do každé misky položte jeden toast se sýrem a pokropte pár kapkami worcesterové omáčky.

KROK 4:
Lístky šalvěje, které jste si nechali bokem, pokropte olivovým olejem a na každý toastík položte jeden. Plech s mističkami dejte do předehřáté trouby pod gril, aby se sýr hezky rozpekl. Ale hlídejte ho, aby se nespálil! Opatrně vyndejte z trouby a servírujte. Upozorněte všechny strávníky, že misky jsou velmi horké!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Báječné recepty z hub Články z

Komentáře k receptu: Anglická cibulačka

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů? Plné, nebo úzké: Co o vaší povaze vypovídá tvar rtů?
Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné? Vědci varují ženy před nošením podprsenek. Vážně jsou nebezpečné?
5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte! 5 zásadních pravidel sexu s kamarádem! Hlavně u něj nepřespávejte!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web