Co s vínem? Vepřová líčka, výpečky nebo cibulačka!

Co s vínem? Vepřová líčka, výpečky nebo cibulačka!

Zbylo vám doma víno a nevíte co s ním? Díky těmto receptům víno skvěle využijete a ještě k tomu skvěle pohostíte sebe nebo své známé.

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Křehká líčka s brusinkovo-vínovou omáčkou a domácími knedlíčky nebo noky jsou skvělá sváteční nebo rodinná večeře. Nezapomeňte si k nim dát sklenku dobrého vína.

Francouzská cibulačka

Výborná a snadná polévka, skvělá v jakémkoli ročním období a ideální po náročném večírku. Zkuste místo bílého vína přidat zbylé šampaňské a nezapomeňte na rozpečenou bagetu s rozpuštěným sýrem.

Výpečky na víně

Klasika české kuchyně. Voňavým a křupavým výpečkům dá omáčka z červeného vína luxusní punc a skvělou chuť.

Opilá hruška

Konečně jsme u dezertu. Sladká hruška na červeném víně skvěle doplní vaše sváteční menu nebo si ji klidně dejte jen tak, stojí za to. Zkuste ji třeba s vanilkovou zmrzlinou nebo nasekanými ořechy a příjemný večer máte zaručený.

Fotogalerie

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky