Tak vaří i italský šéfkuchař Emanuele Ridi. Sympaťák v nejlepších letech a majitel restaurace si život užívá plnými doušky, je stále dobře naladěn a kdykoli ho potkáte, vypadá odpočatě. Ptáte se, jak to dělá?
„Oblíbeným nešvarem českých kuchařek a kuchařů je bujón z receptu prostě vypustit a přidat jen vodu. Z vlastní zkušenosti mohu takovým šidilům vzkázat: existuje i jiná, kvalitní alternativa. Tento Bohatý bujón opravdu chutná jako domácí vývar,“ dodává Ital, úspěšný nejen v kuchyni.
Díky jejich želatinové konzistenci je můžete přidat do připravovaného jídla, kdykoli uznáte za vhodné – bujón se bez problémů rozpustí. Pro vylepšení jakéhokoliv pokrmu přináší Knorr kvarteto Bohatých Bujónů: Hovězí, Kuřecí, Zeleninový a na Guláš.
Tagliatelle con speck, verza e scamorza affumicata
Tagliatelle se špekem, kapustou a uzenou mozzarellou
4 porce
Ingredience:
* 320 g tagliatelle
* 500 g kapusty
* 100 g špeku
* 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón hovězí
* 200 g uzené mozzarelly
* 2 stroužky česneku
* olivový olej extra virgin
Postup přípravy:
Nejdřív na rozpálený olej v pánvi vhodíme stroužky česneku. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájený špek. Restujeme do zlatova. Přidáme na jemné nudličky nakrájenou kapustu.
Z hovězího bujonu připravíme podle návodu vývar a zalijeme jím omáčku v pánvi. Stroužek česneku odstraníme.
Uvařené těstoviny vhodíme na pánev k základu. Přidáme strouhanou mozzarellu, počkáme, až se rozpustí.
Servírujeme s čerstvě nastrouhanou mozzarellou a kapkou olivového oleje.