Polovina známého dua z pořadu Kluci v akci a vůdčí postava týmu Perfect Catering Filip Sajler je bezprostřední, usměvavý, a ano – akční. Odpovědi na naše otázky nastřílel takřka bez rozmýšlení a bylo vidět, že má jasno. A že ho jídlo prostě baví!
Kde jste včera večeřel?
Včera jsem doma vařil sváteční oběd, svíčkovou na smetaně pro dceru, která měla narozeniny, a dělal jsem dort. Večer jsme pekli na zahradě buřty, takže krásný večer.
A co?
No byly ty lahodné špekáčky!
Párty vašich snů – co by se na ní mělo podávat?
Určitě bychom pili champagne nebo nějaké dobré šumivé víno a z jídla bych si dal něco italského, japonského, thajského a českého. Konkrétně by mi udělala radost mozzarella di bufala, sushi, zelené thajské kari a candát s chřestem a máslovou omáčkou. Nepohrdl bych ale ani kouskem humra a ústřicemi.
Váš vrcholný kousek v kuchyni?
Mezi největší kuchařské kousky či zážitky bych zařadil kuchařskou školu v thajském Čiang Mai v hotelu Four Seasons, práci v Singapuru v hotelu Meritus Mandarin, v Atlantě v CIA (Culinary Institute of America), v restauraci Asher a služby naší společnosti Perfect Catering pro módní přehlídku Vivienne Westwood či práci na golfové PGA Tour.