• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Články
  • Vizitka
  • Lucie Arichteva a její pěkně vypečený blog

Lucie Arichteva a její pěkně vypečený blog

F.O.O.D.
| 13. 8. 2015
Vizitka
Lucie Arichteva a její pěkně vypečený blog

Lucie miluje sladké, ale pečení ji uchvátilo vlastně už po svatbě. „Její muzikant“, jak svého muže (nejen) na blogu tituluje, je totiž vrchním ochutnávačem, který ji motivuje chválou i nadšením.

Sympatická mladá maminka sleduje jak české, tak světové food blogy už několik let. „Netroufla jsem si ani pomyslet, že bych někdy mohla mít svůj vlastní,“ přiznává. Ale jelikož sama často pekla a zkoušela stále něco nového, setkala se brzy u svých přátel nejen s pozitivními ohlasy, ale také za ní stále častěji přicházeli s žádostí o recept. Tak se před rokem zrodila první myšlenka na webové stránky receptů s fotkami, které by se daly jednoduše sdílet.

„Když už jsem si reálně připustila, že bych takovou stránku založila, šla jsem s představami stále dál,“ vzpomíná blogerka. Chtěla, aby fotky vypadaly lákavě a stránky jednoduše a čistě, aby měl návštěvník nejen chuť si pokrmy připravit, ale také se vracet.

„Můj muzikant se mi snažil nastínit možná negativa blogování, jako je časová náročnost, spousta práce, focení a psaní, ale slíbil, že když se rozhodnu, tak mě podpoří a maximálně mi pomůže,“ dodává. Na konci loňského roku proto poprosila kamaráda, aby podle jejích představ sestavil stránky Pěkně vypečeného blogu.

Rodinná inspirace

Při pečení Lucie znovu objevuje vyzkoušené recepty své babičky, ale inspiraci čerpá i v zahraničí. „Můj muž pochází z Bulharska, a tak vždycky ocení, když připravím jakékoli bulharské jídlo,“ říká Lucie. Svého muzikanta zaručeně potěší, když pro něj připraví nějakou oblíbenou dobrotu z jeho dětství.

„Přiznám se, že jsem se ze začátku trochu bála, jelikož jsem typické chutě bulharské kuchyně neznala, ale o to více mě lákaly,“ prozrazuje Lucie. Její musaka manželovi chutná tak, že je podle něj díky ní poloviční Bulharka, peče také jeho oblíbenou banici nebo sladký bulharský chleba.

Domácí je nej!

Lucie žije s rodinou v Česku, a tak má k dispozici jen to, co se dá u nás sehnat. Nejvíce ovšem spoléhá na vlastní zahrádku. „V kuchyni nejraději využívám vše, co nabízí,“ říká blogerka. „Pěstujeme hodně ovoce a díky sazeničkám ze zahradnictví naší bulharské babičky máme i dostatek zeleniny, o kterou se nám stará náš bulharský dědeček, který vozí semena speciálních odrůd přímo z Bulharska.“

Splněný sen

Ačkoli je s blogováním teprve úplně na začátku, splnil se Lucii docela neplánovaně její sen, když se s Pěkně vypečeným blogem ocitla mezi finalisty o FOOD BLOG ROKU. „Za těch pár měsíců jsem se snažila osvojit si styl a fotit, stránky se stále upravovaly a dolaďovaly. A teď jsem ve fázi, kdy blog plním recepty a stále se učím něčemu novému,“ dodává nadšená autorka, která má radost z každého pozitivního ohlasu přátel, čtenářů blogu i fanoušků na Facebooku. Nejvíc ji ovšem zahřeje u srdce chvála jejího muže, který má své místo i v podtitulu blogu. „Je to pravda, já opravdu peču pro svého muzikanta,“ říká Lucie.

Unknown media type: gallery

Medenki

30 kusů - příprava: 40 minut

* 1 vejce
* 50 g moučkového cukru
* 100 ml tekutého medu
* 200 g hladké mouky
* ½ lžičky jedlé sody
* ½ lžičky skořice
* ½ lžičky vanilkové esence
* asi 30 kousků vlašských ořechů

Troubu předehřejte na 170 °C. Vejce rozšlehejte s cukrem a po troškách přidávejte med. Pak prosátou mouku, jedlou sodu, skořici a vanilkovou esenci. Hněťte dohladka, podle potřeby můžete ještě přisypat trochu mouky. Tvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem v dostatečné vzdálenosti od sebe. Ozdobte kouskem ořechu a dejte péct na 10 minut.


LUCIE ARICHTEVA (33)

Momentálně kuchařka, pekařka, uklízečka, pradlenka, manažerka, psycholožka, amatérská zdravotnice a chůva, občas také pirátka nebo dinosaurus (záleží, co mají zrovna děti nejvíce v oblibě), takže jedním slovem máma. Na rodičovské dovolené si ale najde čas i na svůj Peknevypecenyblog.cz a pečení pro svého muzikanta. Miluje vůni vanilky a vše sladké. Každé ráno by nejraději snídala koláče své prababičky s tvarohem, povidly i mandličkami a k nim kakao.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

40 minut
Pražský koláč s ovocem

Pražský koláč s ovocem

40 minut
Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

Koláč s bazalkovým krémem a jahodami

180 minut
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky

Vepřová pečeně na kysaném zelí s…

Poslední sledované recepty

71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Bublanina, která dlouho vydrží jako čerstvá
Bublanina, která dlouho…
46
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
44
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
43
Tvarohové knedlíky s jahodami
Tvarohové knedlíky s…

Zajímavé články

Melounová dieta: Zázrak, nebo nebezpečný útok na naše zdraví?
Melounová dieta: Zázrak, nebo nebezpečný útok na…
10 skvělých způsobů, jak si užít letní třešně. Zkuste je nasladko, ale i k masu!
10 skvělých způsobů, jak si užít letní třešně.…
Kuřecí kapsa: A kuře máte v kapse
Kuřecí kapsa: A kuře máte v kapse
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Jak odměnit děti za vysvědčení? Připravte pro ně pořádnou baštu!
Jak odměnit děti za vysvědčení? Připravte pro ně…
AHA.cz Španělská romantika končí: Soukup opustil Agátu!

Španělská romantika končí: Soukup opustil Agátu!

Mimibazar Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Domácí lipový sirup zastudena: Recept na voňavou dobrotu proti kašli a nachlazení

Dáma.cz Velký horoskop na červenec: Koho čeká báječné léto a komu se bude dařit?

Velký horoskop na červenec: Koho čeká báječné léto a komu se bude dařit?

Blesk pro ženy 5 ročníků, 50 nejkrásnějších rób: Kdo byl ve Varech za hvězdu?

5 ročníků, 50 nejkrásnějších rób: Kdo byl ve Varech za hvězdu?

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Cameron Diazová se vrací před kameru! Natáčí nový film

Cameron Diazová se vrací před kameru! Natáčí nový film

SportRevue.cz 10 rekordů z historie NHL, které už pravděpodobně nikdy nikdo nepřekoná

10 rekordů z historie NHL, které už pravděpodobně nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Eva Burešová a Přemek Forejt čekají miminko. Oznámili to originálně a dojali své fanoušky!

Eva Burešová a Přemek Forejt čekají miminko. Oznámili to originálně a dojali své fanoušky!

Blesk Horoskopy Novoluní: Jak využít energii Měsíce ve svůj prospěch. Co je vhodné dělat?

Novoluní: Jak využít energii Měsíce ve svůj prospěch. Co je vhodné dělat?

Abecedazahrady Výrazný solitér i součást kompozice. Vyberte si ten pravý jehličnan do zahrady

Výrazný solitér i součást kompozice. Vyberte si ten pravý jehličnan do zahrady

  • Recepty.cz
  • Články
  • Vizitka
  • Lucie Arichteva a její pěkně vypečený blog
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí