Kremrole jako z cukrárny: 4 osvědčené triky, jak na ně
Redakce
|
10. 3. 2017
Know-how
Nemusíte být zrovna zkušený cukrář či cukrářka, abyste upekli křupavé kremrole s nadýchanou sněhovou náplní. Dokonalý a pocukrovaný dezert je ještě jednodušší, než si myslíte!
1. Listové těsto: Domácí, či kupované?
Prvně je potřeba si ujasnit, že kremrole se pečou zlistového těsta, které se používá na různé šátečky s náplní a lehce se drolí. Jeho příprava je ta nejtěžší část, kterou můžete snadno přeskočit tím, že si listové těsto koupíte již hotové. Uvidíte, že chuťově je dobré i to z obchodu, ale i domácí se dá s trochou trpělivosti zvládnout.
2. Správná šířka a stáčení
Vyválené těsto krájejte na 3 centimetry široké proužky. Poté vezměte trubičky na pečení a začněte těsto obmotávat kolem dokola - od nejširší strany trubičky k nejužší. TIP: Trubičky na pečení se vyrábí z kovu či varného skla. Zakoupíte je v domácích nebo cukrářských potřebách.
3. Lesklý povrch vykouzlíte pomocí vejce!
Stejně jako u jiných dezertů i kremrole je dobré před pečením potřít rozšlehaným vejcem. Docílíte tak krásně lesklého povrchu!
4. Náplň nadýchaná jako obláček!
Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, prvně na nízké otáčky a postupně přidávejte rychlost. Přisypávejte po kouskách cukr a jakmile budete mít vyšleháno, naplňte cukrářský sáček.