Losos je u nás velmi oblíbenou surovinou, jeho kuchyňská úprava se ale většinou omezí na filety z trouby nebo z pánve. Losos má ale mnohem větší a rozmanitější využití. Nechte se proto, stejně jako my, inspirovat východními kuchyněmi, kde lososa zbožňují a nedovedou si bez něj svůj jídelníček představit.
Kombinace citrusů, v tomto případě pomerančů a lososa je oblíbenou kombinací. Rýžové papíry nám dodají další zajímavou ingredienci, které je v kuchyních v Asii často využívaná. Výhodou je, že recept je bez lepku.
Marinování lososa vypadá složitě, ale věřte, že je tomu právě naopak. Stačí pár igrediencí a výdrž, protože losos se marinuje 72 hodin, aby dostal tu správnou chuť. Je to ale pak skvělá chuťovka na party s přáteli.
Tenhle recept milujeme. Pro obměnu můžete na blinech rozpustit máslo, smíchat s nastrouhanou citronovou kůrou nebo s jemně nasekanými lístky koriandru. Lososa na tento způsob si zamilujete.
Super ostré, super dobré. Losos a kokos utvoří zajímavou kombinaci a recept se opět skvěle hodí jako chuťovka na party. Doporučujeme podávat hned, jinak nevynikne tak dobře exploze chutí.
Hledáte zajímavý, zdravý a netradiční recept pro děti? Tak jste ho právě objevili. Děti zaujme spojení sladké papáji a lahodné ryby. Zároveň do nich dostanete zdravou pokrm, což bývá občas problém. Navíc za 25 minut máte hotovo.
Milujete sushi? Tak právě pro vás je tento jednoduchý, ale vynikající recept. Super zdravý a super rychlý způsob úpravy lososa je přesně to, co potřebujeme po náročném jídelníčku po Vánocích a silvestru. Doporučujeme.