Vaření podle šéfkuchařů: Hovězí maso v hlavní roli
F.O.O.D.
|
22. 12. 2016
Gourmet
Ať už se pustíte do poctivého burgeru, asijského kari nebo francouzské klasiky, jedno mají tyto tři recepty od skvělých kuchařů společného. A to je hovězí maso.
Začátkem září si Honza Šimice společně s Tomášem Procházkou otevřeli v Karlově ulici restauraci Fat Cat. Americký koncept street foodu nabízí burgery a hotdogy, které můžete zapít pivem z různých českých pivovarů. Na výběru masa a surovin celkově jim opravdu záleží.
Tento hudební producent, kterého nejspíš znáte pod jménem Mike Trafik, vždy tíhl ke gastronomii. Vařil mimo jiné v Hiltonu a už více než půl roku vede spolu s Jakubem Čermákem restauraci Jam and Co. Recepty jsou moderní, lehké a také zdravé.
Šéfkuchař restaurace Hotel Kašperk Marcel Ondera je původem vyučený řezník. Kromě kuchyně se zároveň stará o nově otevřenou bourárnu masa, kde zpracovává především hovězí z okolních farem. V receptech využívá Marcel nejen to, co nabízí Šumava, ale také se snaží kombinovat zajímavé, netradiční chutě.