Recept od čtenářky časopisu F.O.O.D.: Svačinka nejen pro sportovce
F.O.O.D.
|
3. 12. 2014
Gourmet
Tenhle recept Edita původně vymyslela pro svého dvouletého syna Jeremiáše, ale zachutnal i jejímu manželovi. A nám taky!
Pohankový dezert s ovocem
4 porce - příprava: 40 minut
* 70 g pohankové lámanky
* 500 ml plnotučného mléka
* 1 vanilkový pudink
* 3 jablka
* 2 hrušky
* šťáva z 1 citronu
* hrst vlašských ořechů
* přírodní cukr
* mletá skořice a badyán
Pohanku nasypte do kastrůlku a zalijte mlékem. Vařte ji za občasného míchání na mírném plameni asi 30 minut.
Jablka a hrušky omyjte, oloupejte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na kostičky a společně s citronovou šťávou, špetkou mletého badyánu, skořicí a dvěma lžícemi cukru poduste v kastrůlku.
Do 350 ml vody přidejte 2 lžíce cukru a celý sáček pudinkového prášku a vařte do zhoustnutí. Uvařený pudink vmíchejte do uvařené pohanky (několik lžic si můžete nechat na ozdobu).
Pohanku a ovocnou směs vrstvěte do skleniček střídavě podle chuti a fantazie. Nakonec ozdobte nasekanými vlašskými ořechy.
Recept vyšel v časopise F.O.O.D. Autorkou receptu je Edita Fišerová.