• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Muži v kuchyni aneb Jídla podle mužské chuti

Muži v kuchyni aneb Jídla podle mužské chuti

F.O.O.D.
| 20. 9. 2016
Gourmet
Muži v kuchyni aneb Jídla podle mužské chuti

Víkend ryze v mužském stylu může být provoněn masem, houbami a domácími polévkami.

Pálivá mexická polévka

4 porce, příprava: 80 minut

* 2 lžíce olivového oleje
* 1 cibule
* 2 stroužky česneku
* 500 g hovězího masa (kližka, přední)
* sůl a pepř
* 1 lžíce sladké mleté papriky
* 500 g brambor typu B
* 2 červené papriky
* 1 l hovězího vývaru
* chilli papričky
* 1 plechovka nakládané kukuřice
* 1 plechovka nakládaných fazolí
* plocholistá petrželka
* sůl a pepř
* zakysaná smetana
* 1 balení nachos

Na oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte na kousky nakrájené maso, osolte a opepřete. Restujte, dokud maso nezměkne a nepustí šťávu, podle potřeby podlijte troškou vody. Zasypte sladkou paprikou, přidejte nakrájené brambory a papriky a zalijte vývarem. Vařte do změknutí brambor. Poté vsypejte nasekané chilli papričky, slitou kukuřici a fazole. Po 5 minutách vaření dochuťte petrželkou, solí a pepřem. Podávejte se smetanou a s nachos.


Kuřecí eintopf se zeleninou

4 porce, příprava: 70 minut

* 2 lžíce olivového oleje
* 1 cibule
* 200 g anglické slaniny
* 5 stroužků česneku
* 4 mrkve
* 2 stonky řapíkatého celeru
* 200 g žampionů
* 4 šalotky
* 1 lžíce rajčatového protlaku
* 100 ml bílého vína
* 8 kuřecích paliček
* 8 kuřecích křídel
* sůl a pepř
* 500 ml kuřecího vývaru
* 500 g malých brambor typu A
* hrst petrželky

Na oleji osmažte nakrájenou cibuli a slaninu. Přidejte stroužky česneku, kolečka mrkve a celeru, žampiony, orestujte. Vmíchejte rozpůlené šalotky, rajčatový protlak, víno a redukujte. Přidejte maso, osolte, opepřete a orestujte. Vmíchejte brambory se slupkou a podlijte vývarem. Přiklopte a pečte v troubě při 180 °C 30 minut. Odklopte a pečte dozlatova ješte 20 minut.


Houbová frittata s rajčaty

4 porce, příprava: 25 minut

* 100 g másla
* 4 šalotky
* 4 stroužky česneku
* 100 g choriza
* 300 g hlívy ústřičné
* 100 g žampionů
* sůl a pepř
* 20 vajec
* 4 stonky řapíkatého celeru
* 200 g cherry rajčátek
* hrst zelených oliv
* hrst nasekané petrželky

Na polovině másla orestujte nahrubo nasekanou šalotku s česnekem, přidejte na plátky nakrájené chorizo, hlívu a žampiony, osolte a opepřete. Restujte asi 5 minut. V míse mezitím vyšlehejte vejce, osolte a opepřete. Do máslem vymazané zapékací formy nalijte polovinu vajec a rozložte nakrájený řapíkatý celer, orestovanou směs hub, přidejte pokrájená rajčátka a olivy, zalijte zbytkem vajec a posypte nasekanou petrželkou. Pečte zakryté alobalem v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

Náš TIP: Využijte, co les houbaři v sezoně dá – nyní hřiby, lišky, křemenáče či bedly, později třeba ryzce pravé.


Rybí švédská polévka

4 porce, příprava: 45 minut

* 2 lžíce olivového oleje
* 3 šalotky
* 3 stroužky česneku
* 1 petržel
* 1 mrkev
* 2 stonky řapíkatého celeru
* 1 menší cuketa
* sůl a pepř
* špetka šafránu
* 1 lžička kari koření
* 200 ml bílého vína
* 1,2 l rybího vývaru
* 200 ml smetany 33%
* šťáva z poloviny citronu
* 3 lžíce olivového oleje
* 600 g tresky
* 8 krevet
* kopr na ozdobu

V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na menší kousky nakrájenou šalotku, česnek, petržel, mrkev a celer. Cuketu ideálně dopředu nasolte a chvilku nechte potit. Poté ji nakrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce. Dochuťte šafránem a kari. Zalijte vínem a redukujte, přidejte vývar a vařte 15 minut. Rozmixujte, vmíchejte smetanu a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Filety tresky a vyloupané krevety osolte, opepřete a orestujte ze všech stran na oleji. Podávejte s polévkou a koprem.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

35 minut
Salát s rozpečeným kozím sýrem

Salát s rozpečeným kozím sýrem

40 minut
Jarní salát s grapefruitem a avokádem

Jarní salát s grapefruitem a avokádem

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

Poslední sledované recepty

78
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
43
Míša řezy
Míša řezy
41
Cookies (Sušenky)
Cookies (Sušenky)
39
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou raz dva!
6 potravin proti jarní únavě? Tyhle vás proberou…
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec, štrachanda, kočičí štajryš nebo kuclíková polévka?
Dobroty z Plzeňska: Víte, co je šláchorec,…
Jarní alergie: Nahraďte drahé léky dobrým jídlem! Máme skvělé tipy, jak s alergií zatočit
Jarní alergie: Nahraďte drahé léky dobrým jídlem!…
Jak se vyrovnat se změnou času? Pomůže vám i správně zvolené jídlo
Jak se vyrovnat se změnou času? Pomůže vám i…
Medvědí česnek: Vše, co potřebujete vědět předtím, než utrhnete první list
Medvědí česnek: Vše, co potřebujete vědět předtím…
AHA.cz Bílá bez makeupu rozvířila vody: Co je to za bábu?

Bílá bez makeupu rozvířila vody: Co je to za bábu?

Mimibazar Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Změna času na letní: Už v neděli si nezapomeňte přeřídit hodiny!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Jakub Prachař: Sara se mnou lásku k divočině nesdílí

Jakub Prachař: Sara se mnou lásku k divočině nesdílí

Ženy.cz Nějak to zvládnu. Proč občas kývneme na práci, kvůli které se hroutíme, a jak říct ne?

Nějak to zvládnu. Proč občas kývneme na práci, kvůli které se hroutíme, a jak říct ne?

Blesk.cz Sexy Kardashianky tělo na tělo: Sestry v akci!

Sexy Kardashianky tělo na tělo: Sestry v akci!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čeká milostné dobrodružství a komu hrozí výpověď?

Horoskop na další týden: Koho čeká milostné dobrodružství a komu hrozí výpověď?

Abecedazahrady Jak a čím ohraničit záhony v zahradě? Inspirujte se v galerii!

Jak a čím ohraničit záhony v zahradě? Inspirujte se v galerii!

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Muži v kuchyni aneb Jídla podle mužské chuti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí