• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Muži v kuchyni aneb Jídla podle mužské chuti

Muži v kuchyni aneb Jídla podle mužské chuti

F.O.O.D.
| 20. 9. 2016
Gourmet
Muži v kuchyni aneb Jídla podle mužské chuti

Víkend ryze v mužském stylu může být provoněn masem, houbami a domácími polévkami.

Pálivá mexická polévka

4 porce, příprava: 80 minut

* 2 lžíce olivového oleje
* 1 cibule
* 2 stroužky česneku
* 500 g hovězího masa (kližka, přední)
* sůl a pepř
* 1 lžíce sladké mleté papriky
* 500 g brambor typu B
* 2 červené papriky
* 1 l hovězího vývaru
* chilli papričky
* 1 plechovka nakládané kukuřice
* 1 plechovka nakládaných fazolí
* plocholistá petrželka
* sůl a pepř
* zakysaná smetana
* 1 balení nachos

Na oleji orestujte nasekanou cibuli a česnek, přidejte na kousky nakrájené maso, osolte a opepřete. Restujte, dokud maso nezměkne a nepustí šťávu, podle potřeby podlijte troškou vody. Zasypte sladkou paprikou, přidejte nakrájené brambory a papriky a zalijte vývarem. Vařte do změknutí brambor. Poté vsypejte nasekané chilli papričky, slitou kukuřici a fazole. Po 5 minutách vaření dochuťte petrželkou, solí a pepřem. Podávejte se smetanou a s nachos.


Kuřecí eintopf se zeleninou

4 porce, příprava: 70 minut

* 2 lžíce olivového oleje
* 1 cibule
* 200 g anglické slaniny
* 5 stroužků česneku
* 4 mrkve
* 2 stonky řapíkatého celeru
* 200 g žampionů
* 4 šalotky
* 1 lžíce rajčatového protlaku
* 100 ml bílého vína
* 8 kuřecích paliček
* 8 kuřecích křídel
* sůl a pepř
* 500 ml kuřecího vývaru
* 500 g malých brambor typu A
* hrst petrželky

Na oleji osmažte nakrájenou cibuli a slaninu. Přidejte stroužky česneku, kolečka mrkve a celeru, žampiony, orestujte. Vmíchejte rozpůlené šalotky, rajčatový protlak, víno a redukujte. Přidejte maso, osolte, opepřete a orestujte. Vmíchejte brambory se slupkou a podlijte vývarem. Přiklopte a pečte v troubě při 180 °C 30 minut. Odklopte a pečte dozlatova ješte 20 minut.


Houbová frittata s rajčaty

4 porce, příprava: 25 minut

* 100 g másla
* 4 šalotky
* 4 stroužky česneku
* 100 g choriza
* 300 g hlívy ústřičné
* 100 g žampionů
* sůl a pepř
* 20 vajec
* 4 stonky řapíkatého celeru
* 200 g cherry rajčátek
* hrst zelených oliv
* hrst nasekané petrželky

Na polovině másla orestujte nahrubo nasekanou šalotku s česnekem, přidejte na plátky nakrájené chorizo, hlívu a žampiony, osolte a opepřete. Restujte asi 5 minut. V míse mezitím vyšlehejte vejce, osolte a opepřete. Do máslem vymazané zapékací formy nalijte polovinu vajec a rozložte nakrájený řapíkatý celer, orestovanou směs hub, přidejte pokrájená rajčátka a olivy, zalijte zbytkem vajec a posypte nasekanou petrželkou. Pečte zakryté alobalem v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.

Náš TIP: Využijte, co les houbaři v sezoně dá – nyní hřiby, lišky, křemenáče či bedly, později třeba ryzce pravé.


Rybí švédská polévka

4 porce, příprava: 45 minut

* 2 lžíce olivového oleje
* 3 šalotky
* 3 stroužky česneku
* 1 petržel
* 1 mrkev
* 2 stonky řapíkatého celeru
* 1 menší cuketa
* sůl a pepř
* špetka šafránu
* 1 lžička kari koření
* 200 ml bílého vína
* 1,2 l rybího vývaru
* 200 ml smetany 33%
* šťáva z poloviny citronu
* 3 lžíce olivového oleje
* 600 g tresky
* 8 krevet
* kopr na ozdobu

V hrnci rozehřejte olivový olej, orestujte na menší kousky nakrájenou šalotku, česnek, petržel, mrkev a celer. Cuketu ideálně dopředu nasolte a chvilku nechte potit. Poté ji nakrájejte na menší kousky a přidejte do hrnce. Dochuťte šafránem a kari. Zalijte vínem a redukujte, přidejte vývar a vařte 15 minut. Rozmixujte, vmíchejte smetanu a dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Filety tresky a vyloupané krevety osolte, opepřete a orestujte ze všech stran na oleji. Podávejte s polévkou a koprem.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

120 minut
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Vepřové výpečky se špenátem a…

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

Poslední sledované recepty

16
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
13
Celozrnné těstoviny s kuřecím masem, špenátem, hráškem a kukuřicí sypané sýrem
Celozrnné těstoviny s…
13
Pečené kuřecí žaludky
Pečené kuřecí žaludky
13
Jednoduchý drobenkový jablečný koláč - výborný
Jednoduchý drobenkový…
11
Jehněčí kýta pečená se 40 stroužky mladého česneku - Gigot aux 40 gousses d ail
Jehněčí kýta pečená se…

Zajímavé články

Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční moučníky z ikonické tyčinky s kokosovo-rumovou příchutí
Sladké pečení s margotkou: Bezkonkurenční…
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší moučník, který se vždycky povede
Šup šup buchta: Nejrychlejší a nejjednodušší…
AHA.cz Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Felix Slováček propukl v pláč: Vzpomínka na nejkrásnější dárek od Aničky

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Spodní prádlo podle znamení: Ve kterém se budete cítit nejlépe?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Nevyžádaná pošta pro pozůstalé Ozzyho Osbournea (†76): Nehty a vlasy údajné dcery! Chtěla DNA test

Nevyžádaná pošta pro pozůstalé Ozzyho Osbournea (†76): Nehty a vlasy údajné dcery! Chtěla DNA test

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

Horoskop na další týden: Kdo by si měl začít hlídat váhu a kdo zažije rande snů?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Muži v kuchyni aneb Jídla podle mužské chuti
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact