• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

Redakce
| 5. 5. 2017
Gourmet
Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

V dnešní době je někdy těžké najít správné máslo, které by bylo z poctivých ingrediencí. Na co si dávat pozor a čeho si všímat ?

Co musí máslo obsahovat

Máslo musí obsahovat minimálně 80 % a maximálně 90 % mléčného tuku, nesmí se do něj přidávat žádná aditiva ani jiné tuky.
Nesmí obsahovat žádný rostlinný tuk, jinak se už o máslo nejedná. A maximum povoleného množství vody nesmí být víc než 16 %.

Trvanlivost másla

Čerstvé máslo se smí prodávat podle zákona pouze po dobu 20 dní od data výroby.
Stolní máslo se hluboce zamrazí, a vydrží tak až 2 roky, po uvedení na trh se musí prodat do 20 dní. Sice je skladování o dost jednodušší, ale má horší nutriční hodnotu, obsahuje méně vitamínů a jeho zmražení ovlivňuje jeho chuť.
Podmínky pro skladování dobrého másla jsou ideální v chladničce, při teplotách okolo 8 °C. Nesmí ale být překročena hranice 15 °C.

Barva

Barvu másla určuje to, čím se krmily krávy, ze kterých se použilo mléko na máslo. Většinou čím žlutější, tím měly krávy lepší stravu. Pozor na výrazně žlutou barvu másla, může být žluklé.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

35 minut
Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Poslední sledované recepty

20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Rychlovka z papiňáku
Rychlovka z papiňáku
17
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
16
Vynikající kvasnicové knedlíčky do polévky od babičky
Vynikající kvasnicové…
15
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč

Zajímavé články

10 nápadů, jak si vychutnat ředkvičky: V salátu, na grilu, z trouby i nakládané
10 nápadů, jak si vychutnat ředkvičky: V salátu,…
Bubble Tea neboli kuličkový čaj: Hit mezi nápoji, který snadno připravíte doma
Bubble Tea neboli kuličkový čaj: Hit mezi nápoji,…
Netradiční svatební dorty: Chtěli byste, aby tento dort zdobil váš svatební stůl?
Netradiční svatební dorty: Chtěli byste, aby…
Nejlepší a nejjednodušší domácí zmrzlina? Cukrář Josef Maršálek prozradil svůj oblíbený recept
Nejlepší a nejjednodušší domácí zmrzlina? Cukrář…
Svatební dort prince Harryho a Meghan: Upečte si stejný i vy!
Svatební dort prince Harryho a Meghan: Upečte si…
AHA.cz Zásadní změna u Burešové: Kariéra se otřásá v základech!

Zásadní změna u Burešové: Kariéra se otřásá v základech!

Mimibazar Domácí zmrzlina: Recept na vanilkovou, čokoládovou, jahodovou, i se slaným karamelem

Domácí zmrzlina: Recept na vanilkovou, čokoládovou, jahodovou, i se slaným karamelem

Dáma.cz Michal Viewegh slaví 60 a navzdory ztrátě paměti vydává knihu vzpomínek

Michal Viewegh slaví 60 a navzdory ztrátě paměti vydává knihu vzpomínek

Blesk pro ženy Chcete pevnější a plnější zadeček? Tyto potraviny vám k němu pomohou

Chcete pevnější a plnější zadeček? Tyto potraviny vám k němu pomohou

Ženy.cz Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Pryč s černou, odvažte se! 8 nejhezčích plus size outfitů na jaro

Blesk.cz Vítězka Peče celá země Martina (31): Jak se vyrovnává s nenávistí!

Vítězka Peče celá země Martina (31): Jak se vyrovnává s nenávistí!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Tyhle momenty vás dostanou: 8 důkazů, že mámy pro své milované dokážou cokoliv!

Tyhle momenty vás dostanou: 8 důkazů, že mámy pro své milované dokážou cokoliv!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude mít štěstí na skvělé nápadníky a koho mohou potkat finanční problémy?

Horoskop na další týden: Kdo bude mít štěstí na skvělé nápadníky a koho mohou potkat finanční problémy?

Abecedazahrady Kompletní rekonstrukce starého statku: Architekt zavěsil čítárnu do prostoru

Kompletní rekonstrukce starého statku: Architekt zavěsil čítárnu do prostoru

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí