• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Piknik
  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Co s vaječnými bílky? Naučte se dokonale nadýchané bezé

Co s vaječnými bílky? Naučte se dokonale nadýchané bezé

F.O.O.D.
| 24. 2. 2017
Gourmet
Co s vaječnými bílky? Naučte se dokonale nadýchané bezé

Zbyly vám po oddělení žloutků bílky? Vyšlehejte je společně s cukrem do nadýchané pěny! Vznikne takzvané bezé, kterým ozdobíte koláč, připravíte z něj krém anebo použijete na dort Pavlova.

Jak na bezé?

1. Vejce vyndejte včas z ledničky, bílky se lépe šlehají při pokojové teplotě.

2. Na 1 bílek z vejce velikosti M počítejte s 60 g cukru. Jestliže nechcete příliš sladký dezert, můžete dávku snížit až na 45 g.

3. Mísa na šlehání musí být důkladně umytá a osušená, i stopa mastnoty způsobí, že sníh nevyšleháte.

4. Bílky nejdříve šlehejte na střední otáčky. Teprve když začnou tuhnout, můžete přidávat cukr. Výsledná hmota má být hladká, lesklá a zářivě bílá. Lze přidat i kapku citronové šťávy nebo vinného octa.

5. Při šlehání přidejte špetku soli, ta pomůže tuhnutí a zvýrazní sladkou chuť.

6. Hmota na bezé je hotová, když se vláčně táhne za metlami.

7. Bezé se nepeče, nýbrž suší. Když je chystáte samostatné (ne jen na povrch buchty a podobně), troubu si předehřejte na 140–150 °C, proces sušení podle velikosti trvá kolem 35 minut. Troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte vychladnout.

8. Upečené bezé můžete skladovat ve vzduchotěsné krabičce – vydrží vám tam až měsíc. Jinak je ale určeno k okamžité spotřebě. Pozor ale, v ledničce do druhého dne zvlhne!

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

105 minut
Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

20 minut
Chřest v parmské šunce s olivovou majonézou

Chřest v parmské šunce s olivovou…

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

83
Zapečené brambory s uzeným
Zapečené brambory s…
32
Ořechové placičky s kandovaným ovocem
Ořechové placičky s…
26
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
19
Gratinované brambory
Gratinované brambory
15
Jidáše
Jidáše

Zajímavé články

Mirka van Gils Slavíková: Cukrářská ctižádost mi nedovolí zveřejnit recept, který se nedá v domácím prostředí zvládnout
Mirka van Gils Slavíková: Cukrářská ctižádost mi…
Jak využít bezový sirup? Do zmrzliny, bábovky i koktejlu!
Jak využít bezový sirup? Do zmrzliny, bábovky i…
Bavorské vdolečky: Nestárnoucí klasika, na které si pochutná celá rodina!
Bavorské vdolečky: Nestárnoucí klasika, na které…
Speciální recepty Josefa Maršálka, které potěší malé i velké: Smažené krucánky, cookies, muffiny nebo cheesecake
Speciální recepty Josefa Maršálka, které potěší…
Co se starým pečivem a jak z něj vykouzlit svačinu, oběd či večeři? Máme odpověď!
Co se starým pečivem a jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Morávková a Pergnerová ve stejných šatech: TRAPAS vyřešily objetím!

Morávková a Pergnerová ve stejných šatech: TRAPAS vyřešily objetím!

Mimibazar Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Síla komunikace: Efektivní tipy pro zlepšení mezilidských vztahů

Dáma.cz ALENA (49): Klimakterium ničí můj nový vztah. Přítel z něj pomalu couvá

ALENA (49): Klimakterium ničí můj nový vztah. Přítel z něj pomalu couvá

Blesk pro ženy Bizarní účes 'na Jágra' hlásí comeback! Jak v něm vypadali Clooney, Kotvald a další hvězdy?

Bizarní účes 'na Jágra' hlásí comeback! Jak v něm vypadali Clooney, Kotvald a další hvězdy?

Ženy.cz Než budou pryč: 30 sandálků a pantoflíčků na podpatku do 6 centimetrů

Než budou pryč: 30 sandálků a pantoflíčků na podpatku do 6 centimetrů

Blesk.cz Eliška Bučková otevřeně o obtěžování v modelingu: Chlapi myslí spodkem!

Eliška Bučková otevřeně o obtěžování v modelingu: Chlapi myslí spodkem!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz RECEPT: Vosí hnízda, kuličky, kornoutky nebo kokosky? Vyzkoušejte luxusní cukroví s medem

RECEPT: Vosí hnízda, kuličky, kornoutky nebo kokosky? Vyzkoušejte luxusní cukroví s medem

Blesk Horoskopy Arianin láskoskop:Lví vášeň, Býčí vrásky

Arianin láskoskop:Lví vášeň, Býčí vrásky

Abecedazahrady Letní věnec na dveře: Vyberte, který se vám líbí nejvíc

Letní věnec na dveře: Vyberte, který se vám líbí nejvíc

  • Recepty.cz
  • Články
  • Gourmet
  • Co s vaječnými bílky? Naučte se dokonale nadýchané bezé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí