Zvěřinový nářez

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g srnčí kýta
    • 400
      g vepřová kýta
    • 200
      g slanina
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 2
      ks rohlík
    • 5
      lžíce mléko
    • 3
      lžíce kapary
    • pepř mletý
    • sůl
    • koření na zvěřinu
    • 1
      lžička citronová kůra
    • 20
      ml vaječný koňak
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Srnčí a vepřové maso očistíme a najemno umeleme. Slaninu, okurky a rohlíky pokrájíme na malé kostičky. Rohlíky navlhčíme mlékem a přidáme spolu se slaninou, okurkami, kapary a žloutky k masu, ochutíme solí, pepřem, kořením, kůrou, koňakem a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
2
Formu na paštiku vymažeme, vysypeme strouhankou a naplníme. Pečeme v předehřáté troubě při 180-ti stupních asi 45 minut. Podáváme s čerstvým pečivem.
Zařazení: Maso Zvěřina

Komentáře k receptu

  • anevanu
    anevanu |

    11. 8. 2016 16:21

    Pokud sháníte jakoukoliv zvěřinu doporučuji internetový obchod Šumavská zvěřina.Zvěřina vám přijde perfektně zabalená v polystyrenovém chladicím boxu dokonale uzavřená nahoře i dole plát ledu i s teploměrem.Maso je odblaněné připravené na úžasné vaření.Já si objednala celkem za dva tisíce a nelituji teď jen hledám skvělý receptíky