Zeleninová žemlovka

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks rohlík (lze použít celozrnné i bílé,popřípadě chleba)
    • mléko
    • zelenina (brokolice,květák,papriky,rajčata)
    • sůl
    • koření (např. pizza koření)
    • sýr
    • máslo a strouhanka
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kolečka a namočíme je v mléce. Brokolici a květák vaříme 3 minuty ve vodě (popř. v páře), ostatní zeleninu nakrájíme (množství podle chuti). Zapékací misku vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Dno vyložíme namočenými rohlíky, osolíme a okořeníme. Na rohlíky položíme zeleninu, můžeme znovu osolit, navrch opět rohlíky. Posypeme sýrem a dáme na chvilku zapéct. Vejce rozkvedláme v mléce s kořením a zalijeme žemlovku.
2
Celkem pečeme asi 45 min, přibližně při 160 stupních.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.