Zbytkové rizoto (dietní)

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 3
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: nessii

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2
      hrnek rýže natura
    • 1
      kostka masox bio
    • 1
      hrnek mražená zelenina mexická směs
    • maso zbytky z kuřete, krůty, králika nebo vepřové pečeně
    • 1
      ks cibule
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička petrželka
    • 100
      g sýr na posyp - 20-30%

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody. Mezitím nakrájíme cibulku na jemno, maso na kostičky. Po 15-ti minutách rozpálíme na sucho pánev. Na pánvi osmahneme na sucho maso s cibulkou. Důležité je neustále míchat. Když cibulka zesklovatí, maso se rozpadá, přilijeme rýži i s vývarem a společné dodusíme doměkka. (Kontrolujeme, podléváme vodou.) Když je rýže měkká, přidáme mraženou zeleninu. Povaříme cca další 3 minutky, v průběhu dochutíme nasekanou petrželkou, pepřem a solí.
2
Podáváme posypané sýrem.
Zařazení: Pokrmy Z rýže
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T |

    10. 6. 2011 13:14

    Opraveno, díky.

  • recepty73
    recepty73 |

    10. 6. 2011 01:10

    ...není příloha ;-)