Autor:

Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Střední
Ingredience
Květák 2 ks
Šunka
Plátky
 
Šunkový salám
Nebo slanina
 
Tvrdý sýr
(Ráda používám sýr přímo určený k zapékání, velmi dobře se rozpouští)
200 g
Cibule 1 ks
Mléko 3 dl
Mouka  
Máslo  
Sůl  
Koření
Pašerácké (dle chuti)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou. Zalijeme mlékem a přidáme nastrouhaný sýr. Nevaříme, pouze zahřejeme na vyšší teplotu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme a přidáme koření. Květák naskládáme do zapékací mísy a zalijeme sýrovou omáčkou. Na vrch naskládáme plátky uzeniny. Pokud nám zbylo trochu sýra, můžeme ještě tím posypat vršek.

Pečeme zakryté v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Po dvaceti minutách můžeme zvýšit teplotu na 200 °C a necháme dopéct odkryté – šunka získá křupavou kůrčičku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
1
5 6 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 6x)
Vepřové kotlety s hořčicí a sýrem feta Tipy na sýrové dobroty Články z

Komentáře k receptu: Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Komentáře

  1. etule   26.03.2012 | 21:32 | reagovat | závadný

    Opravdu mnamka, akorat nedavam sunku ani salam. Uvarim misto toho cerstvy spenat staci trocha a je to vyborny... Nas tatka je trosku mlsounek a 16 mes. syn taky, ale timhle jsem se zavdecila dokonce musim tohle uvarit opet... :-)

  2. Zdena z JM   31.03.2011 | 11:37 | reagovat | závadný

    Spíš bych zařadila mezi pokrmy ze zeleniny a ne maso a uzeniny.

  3. JanaGrocholova   31.03.2011 | 10:54 | reagovat | závadný

    Přidala jsem do omáčky ještě i tavený sýr a byla to mňamka. Dávám jedničku.

  4. Miloslava Odvářková   23.08.2010 | 22:38 | reagovat | závadný

    Výborné! Chutnalo i nejmladší dcerce, která jinak květák vůbec nejí! A výborné to bylo i studené, co se nesnědlo v poledne, o to jsme se poprali k večeři. :-D

  5. Lenka Valentová   20.07.2010 | 8:57 | reagovat | závadný

    Vynikající úprava květáku, dnes budu dělat už podruhé a určitě ne naposledy. Přidávám do oblíbených receptů.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty? Velký test balzámů na rty: Který opravdu pomůže na popraskané rty?
BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat? BMI, váha nebo obvod pasu: Která čísla při hubnutí by vás měla zajímat?
Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky Sejroška vám poradí, jak zabalit vánoční dárky
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web