Autor:

Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Střední
Ingredience
Květák 2 ks
Šunka
Plátky
 
Šunkový salám
Nebo slanina
 
Tvrdý sýr
(Ráda používám sýr přímo určený k zapékání, velmi dobře se rozpouští)
200 g
Cibule 1 ks
Mléko 3 dl
Mouka  
Máslo  
Sůl  
Koření
Pašerácké (dle chuti)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Květák očistíme, rozebereme na růžičky a necháme krátce povařit v osolené vodě. Poté slijeme. Na másle necháme zpěnit cibulku a zaprášíme moukou. Zalijeme mlékem a přidáme nastrouhaný sýr. Nevaříme, pouze zahřejeme na vyšší teplotu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Podle chuti osolíme a přidáme koření. Květák naskládáme do zapékací mísy a zalijeme sýrovou omáčkou. Na vrch naskládáme plátky uzeniny. Pokud nám zbylo trochu sýra, můžeme ještě tím posypat vršek.

Pečeme zakryté v předehřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Po dvaceti minutách můžeme zvýšit teplotu na 200 °C a necháme dopéct odkryté – šunka získá křupavou kůrčičku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
1
5 5 5 1
Salát ze zelných listů s červenou čekankou, jablky a kuřetem Zázraky zářijové kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zapečený květák se sýrovou omáčkou

Komentáře

  1. etule   26.03.2012 | 21:32 | reagovat |

    Opravdu mnamka, akorat nedavam sunku ani salam. Uvarim misto toho cerstvy spenat staci trocha a je to vyborny... Nas tatka je trosku mlsounek a 16 mes. syn taky, ale timhle jsem se zavdecila dokonce musim tohle uvarit opet... :-)

  2. Zdena z JM   31.03.2011 | 11:37 | reagovat |

    Spíš bych zařadila mezi pokrmy ze zeleniny a ne maso a uzeniny.

  3. JanaGrocholova   31.03.2011 | 10:54 | reagovat |

    Přidala jsem do omáčky ještě i tavený sýr a byla to mňamka. Dávám jedničku.

  4. Miloslava Odvářková   23.08.2010 | 22:38 | reagovat |

    Výborné! Chutnalo i nejmladší dcerce, která jinak květák vůbec nejí! A výborné to bylo i studené, co se nesnědlo v poledne, o to jsme se poprali k večeři. :-D

  5. Lenka Valentová   20.07.2010 | 8:57 | reagovat |

    Vynikající úprava květáku, dnes budu dělat už podruhé a určitě ne naposledy. Přidávám do oblíbených receptů.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web