Zapečené brambory s brynzou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg brambory
    • 300
      g bryndza
    • pažitka
    • 100
      g uzená slanina
    • 2,5
      dl zakysaná smetana
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme a vysypeme strouhankou a rozložíme do něj polovinu brambor. Navrch rozdrobíme brynzu, posypeme nakrájenou pažitkou a zakryjeme druhou polovinou brambor.
2
Slaninu nakrájíme na kostky, rozškvaříme a polejeme brambory. Smetanu osolíme, zalejeme brambory a zapečeme v troubě. Podáváme s kyselým mlékem nebo se zeleninovým salátem.
Zařazení: Přílohy

Komentáře k receptu

  • Miro
    Miro |

    8. 12. 2006 13:00

    Zní to zajímavě,bryndzu miluju!

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    7. 12. 2006 14:52

    Markétko, zemiaky uvarené v šupke olúpte a potom režete.

  • Markéta
    Markéta |

    6. 12. 2006 14:34

    Taky jsem milovník brynzy,takze to v brzke dobe ochutnam. Jen me zajima dotaz,zda-li se to pece ve slupce(myslim ty brambory)?dekuji za Vasi odpoved.MArkéta

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    24. 7. 2006 10:19

    Janinka, zemiaky lúpem, len veľmi skoré zemiaky dobre omyjem a nešúpem.

  • Janinka
    Janinka |

    14. 7. 2006 16:16

    Terezko, ty brambory pak oloupete, nebo je zapékáte i se slupkou? Samožřejmě se ptám na brambory v tomto čase, kdy jsou nové, čerstvé a "jedlé". Staré se asi loupat musí :-((

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    5. 7. 2006 00:11

    Paní Terezko, tak to bude paráda. Dík za recept, brynzu přímo miluju (hlavně s haluškama)