Zámecké pralinky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Jarka O.

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček bramborové knedlíky v prášku
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček rumové pralinky
    • 50
      g kukuřičné lupínky rozdrcené s medem a ořechy
    • moučkový cukr
    • máslo
    • maliny
    • hnědý rum

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto vypracujte s vodou s přídavkem vajíčka podle návodu.
2
Necháte 5 minut odležet a potom z něj mokrýma rukama tvoříte placičky, do nichž balíte vždy po jedné pralince. Vařte asi 15 minut ve vyšším hrnci na pařáčku namazaném máslem. Horké obalte v lupíncích.
3
Na pánvi utvoříme z másla a cukru světlý karamel, přidáme maliny a rozvaříme na omáčku, dochutíme rumem.
4
Kuličky polijeme touto omáčkou a při krájení dáme pozor, aby nás nepostříkala horká šťáva z pralinek. Ovšem vaše chuťové pohárky si při tom přijdou na své :-)
Zařazení: Pokrmy Sladké

Komentáře k receptu

  • Alina
    Alina |

    11. 1. 2006 18:13

    Vynikající

  • Mila Veselá
    Mila Veselá |

    11. 1. 2006 16:56

    Tuto lahůdku jsem jedla v jedné horské šumavské chatě jako specialitu "Pralinkové knedlíky". Byly podávány se skořicovým cukrem, polité máslem a ozdobené šlehačkou. Bylo to velmi dobré. Vzhledem k tomu, že jsme se kvůli této specialitě plahočili s kolama do kopců, ani nevadilo, že to byla kalorická bomba.