Autor:

Zajíc na smetaně

Střední
Ingredience
Zadní část zajíce 1 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Máslo 50 g
Slanina 30 g
Kořenová zelenina 100 g
Cibule 1 ks
Mléko 200 ml
Smetana 100 ml
Hladká mouka 60 g
Cukr 1 lžička
Citronová šťáva
z půlky citronu
1 ks
Hořčice  
Ocet  
Divoké koření  
Bílé víno  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření, trošku octa a mírně zalijeme vodou.
Do takto připraveného základu vložíme zajíce, a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkkého zajíce vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, zalijeme mlékem a vodou, rozšleháme a provaříme.
Dochutíme hořčicí, cukrem, octem, přidáme bílé víno, citronovou šťávu a nakonec smetanu. Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a procedíme.
Zajíce nasekáme na porce a přeléváme smetanovou omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a brusinkovým kompotem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5 x
2+
4.5 5 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Zajíc na smetaně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web