Autor:

Zajíc na smetaně

Střední
Ingredience
Zadní část zajíce 1 ks
Rostlinný olej 3 lžíce
Máslo 50 g
Slanina 30 g
Kořenová zelenina 100 g
Cibule 1 ks
Mléko 200 ml
Smetana 100 ml
Hladká mouka 60 g
Cukr 1 lžička
Citronová šťáva
z půlky citronu
1 ks
Hořčice  
Ocet  
Divoké koření  
Bílé víno  
Sůl  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Zvěřina

Zajíce odblaníme, protkneme slaninou a osolíme.
Očištěnou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a osmahneme na rozehřátém oleji. Přidáme koření, trošku octa a mírně zalijeme vodou.
Do takto připraveného základu vložíme zajíce, a pod pokličkou dusíme doměkka. Měkkého zajíce vyjmeme, omáčku zahustíme jíškou, zalijeme mlékem a vodou, rozšleháme a provaříme.
Dochutíme hořčicí, cukrem, octem, přidáme bílé víno, citronovou šťávu a nakonec smetanu. Omáčku rozmixujeme nebo propasírujeme a procedíme.
Zajíce nasekáme na porce a přeléváme smetanovou omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a brusinkovým kompotem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
2
4 1 5 1
Kuře pečené s bylinkami Recept na víkend: Kuře pečené s bylinkami Články z

Komentáře k receptu: Zajíc na smetaně

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web