Zadělávaný vepřový jazyk

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Věra z DC

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks vepřové maso (Vepřový jazyk)
    • 1
      ks sladká smetana (Kelímek)
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • cibule
    • 1
      ks mrkev
    • 0,5
      ks celer
    • muškátový květ
    • sůl
    • máslo (Oříšek)
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      špetka pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Omyté jazyky dáme vařit spolu s očištěnou zeleninou a cibulí a solí. Měkké jazyky očistíme, oddělíme podjazyčí, oloupeme a nákrájíme na široké nudle spolu s uvařenou zeleninou. Vývar svaříme na polovinu, zahustíme smetanou smíchanou s moukou a provaříme asi 30 minut.
2
Do provařené omáčky vložíme maso se zeleninou, dochutíme citronovou kůrou, muškátovým květem, pepřem a solí. Necháme znovu přejít var a zjemníme máslem.
3
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo jemnými noky.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.