Autor:

Zadělávaný vepřový jazyk

Střední
Ingredience
Vepřové maso
(Vepřový jazyk)
4 ks
Sladká smetana
(Kelímek)
1 ks
Hladká mouka 2 lžíce
Cibule  l
Mrkev 1 ks
Celer 1/2 ks
Muškátový květ  špetka
Sůl  
Máslo
(Oříšek)
 
Citronová kůra 1 ks
Pepř mletý 1 špetka

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Omyté jazyky dáme vařit spolu s očištěnou zeleninou a cibulí a solí. Měkké jazyky očistíme, oddělíme podjazyčí, oloupeme a nákrájíme na široké nudle spolu s uvařenou zeleninou. Vývar svaříme na polovinu, zahustíme smetanou smíchanou s moukou a provaříme asi 30 minut.

Do provařené omáčky vložíme maso se zeleninou, dochutíme citronovou kůrou, muškátovým květem, pepřem a solí. Necháme znovu přejít var a zjemníme máslem.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo jemnými noky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Pikantní jehněčí špízky s česnekem a salát s fenyklem a rukolou Skvělé maso na jehlách Články z

Komentáře k receptu: Zadělávaný vepřový jazyk

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web