Autor:

Vídeňský zákusek II.

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 200 g
Cukr krupice 250 g
Vejce 4 ks
Prášek do pečiva 1 lžička
Pomerančový krém
Pomerančový džus 1/4 l
Moučkový cukr 6 lžíce
Škrobová moučka 60 g
Vanilkový krém
Mléko 3 dl
Vanilkový pudink 1 ks
Vanilkový cukr 1 ks
Máslo 125 g
Moučkový cukr 6 lžíce
Ještě potřebujeme
Dětské piškoty  
Pomerančový džus 1/4 l
Hnědý rum 2 lžíce
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Vyšleháme žlouty z cukrem, vmícháme mouku s práškem do pečiva, přimícháme sníh. Upečeme. Po vychladnutí potřeme pomerančovým krémem: do litru džusu vmícháme 6 lžic moučkového cukru a 60 g škrobové moučky, uvaříme hustou kaši a horkou rozetřeme na piškot. Po vychladnutí potřeme vanilkovým krémem: uvaříme pudink ze 3 dcl mléka, 1 vanilkového cukru a 1 pudinku. Zvlášť utřeme do pěny 125 g másla se 6 lžícemi moučkového cukru a po částech zašleháme vychladlý pudink. Do krému naskládáme piškoty lehce namočené asi ve 1/4 litru pomerančového džusu smíchaného se 2 lžícemi rumu. Moučník pocákáme čokoládovou polevou

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2
4 2 5 1
Dušené kapustičky Co dát v lednu na stůl? Články z

Komentáře k receptu: Vídeňský zákusek II.

Komentáře

  1. Tereza J.   01.07.2008 | 11:52 | reagovat |

    Recept mám po babičke, tá piekla vynikajúco a tie staré rodinné recepty sú naše najobľúbenejšie.

  2. Ladislav Dorazin   01.07.2008 | 9:58 | reagovat |

    Samozřejmě Terezko,že se nezlobím,asi jsem se přehlídnul,díval jsem se,tak se omlouvám.Ten recept mi dal kamarád a říkal,že je moc dobrý,tak je na každém z nás,jestli ho bude chtít vyzkoušet.Krásný den všem!!

  3. Oldřich Gargulák   01.07.2008 | 9:17 | reagovat |

    Je to opravdu podobné, původ dost možná z jednoho zdroje doznal častým přepisováním jistých rozdílů, např.: 1,25ml (olej a mléko)t.j.25kapek, ale všichni asi pochopili, že jde o překlep.

  4. marie chocholová   01.07.2008 | 9:06 | reagovat |

    Dělá se to na plech,kolegyně to přinesla minulý týden na narozeniny do práce,nebylo to špatné,ale taky žádný zázrak.

  5. Tereza J.   01.07.2008 | 8:46 | reagovat |

    Asi budem za rýpalku, ale tento recept až na maličké detaily som tu už dávnejšie vložila pod názvom Vídeňský zákusek. Ale p. Ladislav sa dúfam za moje upozornenie hnevať nebude, však ?

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web