Vídeňské slaninové knedlíčky

Hodnocení:

Moje:

20 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 50
      g slanina
    • 0.5
      ks cibule
    • 1
      lžíce petrželka
    • 150
      g bílá veka
    • 0.5
      šálek mléko
    • 1
      ks vejce
    • 80
      g polohrubá mouka
    • 50
      g sýr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, přidáme jemně nasekanou cibuli, strouhaný sýr, petrželku a vložíme na malé kostky nakrájené tvrdší bílé veky. Osolíme a mícháme, až se tuk vsaje. Přidáme v mléce rozšlehané vejce a necháme asi 1/4 hodiny stát. Pak přidáme mouku, řádně promícháme a rukama tvoříme menší knedlíčky a zaváříme do hovězího vývaru.
2
Když vyplavou k povrchu a pak zase klesnou, jsou dost vařené. Jeden vždy vaříme na zkoušku.
3
Je to náramná chuť. Při rozkousnutí cítíte všechny ingredience. Dobrou chuť.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.