Vepřové maso s bramborami

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 1
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg brambory
    • 1
      kg vepřové maso plec nebo kotlety
    • 2
      ks cibule
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • červená paprika
    • oregáno

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso opečeme zprudka na olivovém oleji ze všech stran, přilijeme vodu a necháme trochu podusit pod pokličkou. V pekáčku, ve kterém budeme jídlo připravovat osmažíme na troše oleje nakrájenou cibuli dozlatova, posypeme ji červenou paprikou a zamícháme. Cibule ani paprika nesmí zčernat. Pak přidáme oloupané brambory, nakrájené na půlměsíčky. Na brambory vložíme podušené maso (nesmí být úplně rozměklé). Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem z masa tak, aby brambory byly zakryté, podle potřeby přidáme horkou vodu. Než vložíme do horké trouby posypeme oreganem. Pečeme v troubě asi 1/2 hodiny, nejlépe horkým vzduchem, až jsou brambory měkké. Ještě lepší je, když ponecháme v troubě tak dlouho, až je horní vrstva brambor trochu křupavá.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.