Uhlířské těstoviny (Carbonare)

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček těstoviny
    • 300
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 5
      ks vejce
    • 1
      kelímek smetana na vaření 250 ml
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těstoviny uvaříme dle návodu.
2
Anglickou slaninu nakrájíme na kousky a dáme na pánev vysmažit. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a společně smažíme až je slanina vysmažená na škvarky a cibule dozlatova.
3
Poté smícháme s uvařenými těstovinami, vmícháme vajíčka a smetanu a za stálého promíchávání prohříváme až jsou vejce "zatáhlá". Dochutíme solí a pepřem.
4
Je dobré podávat s nějakým zeleninovým salátem a kdo nemůže být bez masa, může k slanině a cibulce přidat ještě kousky kuřecího masa.

Komentáře k receptu

  • Zora Manasová
    Zora Manasová |

    24. 9. 2010 20:36

    Áno, do pôvodného receptu smotanan nepatrí, ale aj Taliani ju niekedy dávajú, je to len otázka zemepisu.

  • františek jelínek
    františek jelínek |

    22. 9. 2010 16:12

    nene...do carbonara smetana nepatří...Kdy už češi konečně přestanou kazit italskou kuchyň smetanou apod...Podívejte se na díl o těstovinách v pořadu s italem v kuchyni..Je to na netu...

  • Renáta Morcinková
    Renáta Morcinková |

    25. 11. 2004 18:59

    Pravy recept na Pasta alla Carbonara neobsahuje cibuli, do smetany se přidává nastrouhaný parmezán (nebo podobný typ sýra), lehce rozšlehaná vejce se pouze do již uvařených těstovin vmíchají zároveň s vysmaženou slaninou, a podává se jako samostatné jídlo. Vyzkoušejte.