Treska po kalabrijsku II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks treska Větší
    • sůl
    • 1
      ks cibule
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks rajčata
    • 4
      ks brambory 3-4
    • pepř mletý
    • bazalka
    • 1
      svazek petržel

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Osolenou tresku vložíme do hrnce, zalijeme půl litrem osolené vody, přikryjeme poklicí a necháme vařit asi 30 minut na mírném ohni.
2
Poté ji vyjmeme z hrnce a necháme okapat. Vývar dáme stranou. Rybu nakrájíme na drobné kousky, při tom odstraníme kůži nebo kosti, jsou-li. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na nudličky.
3
Do hrnce dáme olivový olej a cibuli na něm jemně osmahneme. Až začně sklovatět, vmícháme nakrájenou petrželku. Mezitím dáme do menšího hrnce asi čtvrt litru vody a do něj vložíme nakrájená a posolená rajčata. Vaříme asi tak 10 minut - stále mícháme.
4
Poté můžeme přidat k cibuli a petrželi. Takto hotovou omáčku necháme povařit 15 minut. Oloupeme brambory a nakrájíme je na půlcentimetrové plátky. Spolu s kousky ryby je pak vložíme do omáčky. Osolíme a opepříme, můžeme přidat i chili koření, kdo má rád pikantnější chuť. Veškere suroviny pomícháme a přidáme bazalku.
5
Nakonec všechno zalijeme vývarem tak, aby byly všechny suroviny zalité. Vaříme dokud nezměknou brambory a můžeme podávat.
6
Do směsi se dají přidat i olivy, opět jak kdo má rád.
Zařazení: Maso Rybí

Komentáře k receptu

  • Miroslav Dvořák
    Miroslav Dvořák |

    15. 11. 2007 21:02

    Zkouseli jsme poprve a byla vyborna. Kdo ma rad zmenu, muze vyzkouset. P.S. Nejlepsi je treska dovezena z Norska :-)