Székelský guláš

moje hodnocení:

4,8

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 750
      g vepřové maso
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 1
      lžíce pálivá paprika
    • 2
      lžíce paprika - sladká
    • 250
      ml vývar
    • 3
      lžíce rajský protlak
    • 1
      lžíce kmín
    • 4
      stroužek česnek
    • 400
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso nakrájíme na kostky a mírně osolíme. Na polovině oleje osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme oba druhy papriky. Poté přidáme maso a za stálého míchání prudce opečeme ze všech stran. Podlijeme vývarem a přidáme rajský protlak, kmín, utřený česnek a podle chuti přisolíme. Dusíme a podle potřeby podléváme vývarem. Když je maso poloměkké, přidáme zelí. A dodusíme doměkka. Ze zbytku oleje a mouky si připravíme světlou jíšku, kterou guláš zahustíme. Nakonec vlijeme smetanu a mírně povaříme.<BR>Podáváme s knedlíky.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.