Autor:

Svíčková s karamelem

Střední
Porce: 6
Ingredience
Hovězí svíčková 1 kg
Cibule 2 ks
Mrkev 2 ks
Petržel 1 ks
Celer
možno nahradit mraženou zeleninou pod svíčkovou
1 ks
Bobkový list 3 ks
Nové koření
kuličky
5 ks
Slanina 100 g
Olej  
Jíška
nebo máslo a hladká mouka
 
Cukr krupice 5 lžíce
Sůl 1 špetka
Citron 1 ks
Ocet 1 lžíce
Šlehačka 500 ml
Hořčice 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Ostatní, Hovězí

Slaninu nakrájíme na kostičky, vyškvaříme, přidáme olej, pak cibuli a osmahneme do zlatova. Na cibulovém základu opečeme osolené maso, na to přidáme strouhanou (nebo mraženou) zeleninu, nepodléváme a dusíme asi 20 min., až nám zelenina zhnědne „na bahno“, přidáme lžíci hořčice, podlijeme vývarem nebo vodou, vybereme koření, rozmixujeme.

Vrátíme do hrnce, přilejeme asi 1 litr vody a provaříme. Zahustíme jíškou, případně mlékem s rozmíchanou hladkou moukou. Nakonec rozpustíme cukr na karamel, zalijeme trochou horké vody, rozvaříme, dáme do omáčky, přidáme citron, ocet, sůl a nakonec vlijeme půl litru šlehačky.

Tento recept je asi na 6 porcí a maso, které předem nenakládáme. Pokud děláme omáčku bez masa, do vody přidáme masox.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Brambory s kuřetem Večeře zn. co dům dal Články z

Komentáře k receptu: Svíčková s karamelem

Komentáře

  1. Karel   23.11.2014 | 8:09 | reagovat | závadný

    Masox a podobna "ochucovadla" nikdy!!!!

    I bez masa a vyvaru je to porad lepsi nez s tou chemii. Ta kostka vam zabije vsechny chute kolem. Tak pokud chcete mit neco lepsiho nez UHO, tak to tam nedavejte. Experimentoval jsem snad se vsemi typy co jsou na trhu. Taky by se mi libilo tam vrazit neco, co mi nahradi praci a cas s vyvarem. Bohuzel, nic takoveho neexistuje. At si "sefkuchari" v reklamach rikaji ck chteji :)

  2. Anonymous   03.12.2013 | 20:42 | reagovat | závadný

    masox je na nic

  3. Gábina H   22.08.2007 | 11:12 | reagovat | závadný

    Masox se dává do omáčky, když se dělá bez masa, asi jste to Jano přehlédla :-))

  4. Jana V.   21.08.2007 | 22:43 | reagovat | závadný

    Svíčková s masoxem?To nemyslíte vážně!

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání Horoskop na další týden: Krysy zazáří v práci a Koňům splní partner tajné přání
Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie! Nahá jóga: Podívejte se na dechberoucí fotografie!
Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek? Jeden lék, mnoho podob: Kdy užít pilulku, kdy sirup a kdy třeba čípek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web