Autor:

Svačina chudého tkalce

Střední
Ingredience
Palačinky 4 ks
Debrecínské párky 4 ks
Česnek
paličky
Toastový chléb
opečený
2 plátek
Olivový olej 5 lžíce
Snitka petržele 5 ks
Lučina
s pažitkou
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Uzeniny

Česnek zbavíme slupky, ale jinak paličky ponecháme vcelku. Položíme paličky na alobal, přidáme stonky petržele, zakapeme 2 lžícemi oleje, zabalíme a dáme zapéct do trouby na 20 minut.
Opečený česnek sloupneme a spolu s nadrobeným chlebem, petrželí a zbytkem oleje rozmixujeme. Pak přidáme do lučiny a už jen vidličkou promícháme.
Usmažené palačinky rozkrojíme na půl. Debrecínské párky překrojíme na 2-3 kusy, uděláme do nich jemné zářezy a prudce osmahneme na oleji. Pak je zabalíme do palačinek (jako kornout).
Položíme do krabičky, vedle nandáme ochucenou směs, podáme manželovi a nevšímáme si jeho poznámky, že to vypadá na svačinu chudého tkalce.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Šťavnaté hruškové speciality - 1. díl Články z

Komentáře k receptu: Svačina chudého tkalce

Komentáře

  1. patla   24.02.2007 | 21:13 | reagovat | závadný

    No to mi připomíná, jak nám jednou v Krkonoších soudruzi naservírovali taky pokrm "chudých tkalců" vepřov stejk přes cel talíř s bramborákem.

  2. Airan   23.02.2007 | 13:19 | reagovat | závadný

    Holky, dekuji:-)) Zdenko, ty palicky jsou opecene, rozmixovane jsou jako maslo, nemusite se bat mnozstvi.

  3. Zdeňka   23.02.2007 | 12:57 | reagovat | závadný

    Airan,opravdu 4 paličky česneku,ne stroužky?Česnek je u nás hodně oblíbený,ale v tomto receptu se mi ho zdá opravdu moc.Děkuji.

  4. Jaroslava Oumarová   23.02.2007 | 11:23 | reagovat | závadný

    Nááádhera :-))))) Kravské palačinky nám moc chutnaly, tak jich příště udělám víc, aby bylo i na tuhle dobrotu :-))

  5. Ludmila Krutská   23.02.2007 | 10:37 | reagovat | závadný

    Airan, bez Vašich úžasných komentářů by recepty nebyly to správné.Jen tak dál, vy dokážete nejen dobře uvařit ale i pobavit.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete 8 věcí, na které se musíte zeptat partnera dřív, než si ho vezmete
Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu Natálie Kotková vyhrála video blogerku roku a už letí do Washingtonu
Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel Jak se postarat o vánoční stromek, aby dlouho vydržel
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web