Špíz chudého rytíře

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • cibule
    • chleba starší
    • špek nebo slanina

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Starší chleba nakrájíme na krajíce a krajíce na obdélníčky. Na krájíme tenké plátky špeku, uzeniny, rozebereme cibuli a nakrájíme na kousky. Napichujeme střídavě na špejli a pečeme na roštu. Chlebové kvádříky natáhnou tuk z rozpouštějící se slaniny a opečou se do křupava. Je to rychlejší než masové špízy a překvapivě dobré. Zatím jsem to nezkoušela v troubě, pouze na venkovním grilu.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Marcela Vrabcová
    Marcela Vrabcová |

    21. 2. 2006 22:47

    Jedla jsem je tak, ze spek nahradila mala rajcatka a bylo to prijemne zpestreni masove zranice. Ale tohle urcite take vyzkousime.

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    21. 2. 2006 16:41

    Tyhle špízy dělám občas v troubě, jenom místo chleba dávám rohlíky nebo bagetu a celý špíz posypu mletou paprikou ( i pálivou ). Je to lahůdka:-))