Strapáče

20 minut PT0H20M
Střední
Těsto
Hladká mouka 200 g
Hera 200 g
Cukr
pudru
80 g
Kokos 200 g
Vejce
menší
1 ks
Kakao 3 lžíce
Náplň
Rybízová marmeláda
nebo višňová
 
Krém
může být i žloutkový krém
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Sypké ingredience smícháme, do důlku dáme vejce a rozdrobíme tuk. Vypracujeme těsto a necháme 1/2 hod. odležet. Vyválíme placku 3 mm silnou a vykrajujeme cukroví. Pak slepujeme marmeládou či krémem. Navrch cukroví nezdobíme.
Čím použijeme hrubší kokos tím jsou střapáče střapatější a hezčí. Velmi dobré cukroví a na pohled odlišné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Tvarohový a makový závin Ty nejlepší záviny. Sladké i slané. Články z

Komentáře k receptu: Strapáče

Komentáře

  1. František Brusák   03.12.2006 | 9:51 | reagovat |

    ...tuhle náplň vyzkouším.Tuhle náplň dělám do Išských dortíků akorát místo 1lžíce kakaa tam dávám lžíci zavařeniny (marmelády).

  2. František Brusák   03.12.2006 | 9:46 | reagovat |

    My střapáče nepoléváme protožej e mnoho jiného cukroví polévaného a tou polevou zanikne ta jejich střapatost.Čím hrubší kokos tím hezčí střapáče.

  3. Indiánka   18.12.2005 | 1:18 | reagovat |

    Hm, a my toto hezké cukroví ještě zdobíme polevou a kokosem a oříšky a nádivku děláme takovouhle: 120 másla, 120 g cukru, 1 vejce, 1 lžíce kakaa, 80 g mletých ořechů, rum dle chuti a hustoty nádivky - vejce být nemusí. co kdyby salmonelka. A děláme ho každý rok, moc nám chutná. Jak dlouho se peče fakt nevím, podle oka, až se mi zdá, že začíná malinko někde tmavnout víc než je těsto samo, peču na 180°C.

  4. Míša   08.12.2005 | 17:35 | reagovat |

    ahoj,bud mi neco uslo,nebo jste tam nenapsali jak dlouho a na kolik stupnu se to pece.jinak to vypada opravdu zajimave,urcite vyzkousim.hezke svatky

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web