Autor:

Staročeská vepřová kýta

60 minut PT0H60M
Snadné
Porce: 4
Ingredience
Vepřová kýta
nebo plec vcelku
1 kg
Sůl  
Sádlo 3 lžíce
Mletý kmín 1 lžička
Zázvor 1 lžička
Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Med 1 lžíce

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obrátíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
Podáváme přelité šťávou s bramborovou kaší.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 38 x
1-
4.58 38 5 1
Pochoutka na víkend: Steaky s cibulovými prstýnky Články z

Komentáře k receptu: Staročeská vepřová kýta

Komentáře

  1. Peter   20.01.2017 | 12:38 | reagovat |

    Zatáhnout do zlatova na sádle osolenou kýtu. Na závěr pepř a kmín. Podlít, bohatě sypat zázvorem a přemístit do vyhřáté trouby na 150°C dusit přibližně hodinu. Poté sejmout poklici a na 200°C péci a redukovat vývar. Na závěr mašlovat medem s vodou. Nechat trochu zkaramelizovat.

    .

  2. Nikijaho   05.11.2016 | 13:15 | reagovat |

    Recept je super, pekla jsem dvě menší masa. Dohromady měly cca ke kilu. Pekla jsem na 150°C 45min a pak 1h na 200°C. Příště zkusím čas maličko ubrat. Přidala jsem sušené houby, dobrota.

  3. Jouwe   28.03.2015 | 10:49 | reagovat |

    tak dneska pokus číslo jedna :) dala sem to na 200 stupňů hoďka s pokličkou a druhá hodina bez polkičky na gril ... sem zvědavá jak to dopadne :-\

    1. maiki   18.02.2016 | 14:55 | reagovat |

      jak to dopadlo stim grilem ? nebyla moc tvrda kurka

  4. Danky   21.10.2014 | 15:41 | reagovat |

    Nechapu tu mouku co sni??? jinak ted to delam a snad bude uspech :) :-D

    1. Mike   26.01.2016 | 16:20 | reagovat |

      Mouka pravděpodobně na zahuštění výpeku na omáčku. :)

  5. David   01.03.2014 | 20:41 | reagovat |

    Dnes jsem delal a vyborne. Doplnil jsem kytu o slaninu, pepr a bobkovy list a vynikajici. Peceni 1h na 160 a pak 1h na 200stupnu. S americkyma bramborama nema chybu :-P

1 2 3 4 ... 6 ... 9 ... 11 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech? Omlazení pro vaši pleť: pleťové masky. Jaké si můžete dopřát v salonech?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web