Smažené rýžové placičky

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 4
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 200
      g rýže
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 4
      ks vejce
    • 5
      lžíce pórek
    • 2
      lžíce vegeta
    • 3
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks okurka salátová
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vařenou rýži dáme do mísy, přidáme hladkou mouku, všechna vejce, pórek, podle chuti okořeníme vegetou, pepřem a solí. Všechny přísady opatrně promícháme a uděláme řidší těsto, které necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme olej. Z rýžového těsta pomocí lžíce vykrajujeme placičky, které na rozpáleném tuku zvolna opékáme z obou stran dorůžova. Placičky podáváme teplé, ozdobené osminkami rajčat, plátky okurky a kolečky pórku.
Zařazení: Pokrmy Z rýže
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • zlobivka1
    zlobivka1 |

    14. 2. 2016 07:48

    :-) Výborný recept,všichni si ho pochvalovali.Moc děkuju :-)

  • kocmiska
    kocmiska |

    11. 12. 2010 18:34

    Vyzkoušeno a musím říci, že je to moc dobré. Pravidelně nám zbývá rýže od oběda, který odebíráme z místní jídelny a tohle je přesně recept pro nás! Děkuji. :-)

  • Martina Matoušková
    Martina Matoušková |

    9. 11. 2009 13:39

    Musím se přidat k pochvalným komentářům - je to výborný nápad, jak zpracovat zbylou rýži. Inspirovala jsem se paní Dankou a do placiček přidala pikantní klobásku a nemělo to chybu! Navíc je zde velký prostor pro dotvoření receptu dle vlastní chuti - co víc si přát... :-)

  • Anonym
    Anonym |

    3. 7. 2007 14:29

    to zkusim

  • Lída Dlabová
    Lída Dlabová |

    26. 2. 2007 01:35

    No TOHLE!!!Inspirace zdarma, a tolik radosti...děkujeme -dávám1*

  • Danka Snášelová
    Danka Snášelová |

    25. 2. 2007 19:46

    Vynikající!!! Dnes mi zbyla z oběda rýže, proto jsem udělala placičky k večeři. Nakrájela jsem do nich ještě klobásku, která placičkám dodala vynikající chuť a vůni.Placičky jsou opravdu výtečné, smaží se do křupava a dají se jíst se zeleninou, ale i jako příloha k masu, nebo se hodí i k rajské omáčce.Příště usmažené placičky zapeču s kečupem a sýrem v troubě. Jednoduchý recept na různé způsoby (hlavně když zbyde rýže). Dík za recept. Dávám 1*.

  • Alena D.
    Alena D. |

    3. 6. 2005 17:13

    Nema to chybu! Dokonce i manzel, ktery je co se tyce jidla a ryze obzvlaste velice konzervativni, to chvalil.

  • Magda Navrátilová
    Magda Navrátilová |

    1. 3. 2005 13:24

    Děkuji za výborný recept.Placičky jsou opravdu výtečné a jen se po nich zaprášilo.

  • Petra
    Petra |

    2. 2. 2005 15:50

    Výborné! Zvlášť když se "zadaří" a zbyde rýže od hlavního jídla. Použila jsem dušenou česnekovou rýži (pro 2 os.-osmahnout cibulku,přidat půl hrnku propláchnuté rýže, zalít vodou, do které promáčknete česnek a přisypete majoránku). Nemělo to chybu - doporučuju vyzkoušet!