Autor:

Sloní slzy

Snadné
Těsto
Vejce 6 ks
Moučkový cukr 6 ks
Kakao 40 g
Hrubá mouka 2 lžíce
Papír na pečení  
Prášek do pečiva
na špičku nože
 
Krém
Ořechy 150 g
Mléko 5 lžíce
Máslo 250 g
Vanilkový cukr 2 balíček
Moučkový cukr 3 lžíce
Banány 3 ks
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Ostatní, Pro děti

Z bílků uděláme sníh a všechny suroviny smícháme. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný papír na pečení na velký plech. Upečený plát v půlce přeložíme přes tenký váleček po celé šířce (mně se osvědčila vymotaná rulička od faxového papíru, protože váleček je moc široký) a konce přitlačíme k sobě. Mlété ořechy rozmícháme s horkým mlékem, přidáme je k máslu a utřeme s oběma cukry. Těsto po vychladnutí rozevřeme, natřeme krémem, do středu uložíme oloupané banány a těsto opět dáme do původního tvaru. Polejemem čokoládou a po ztuhnutí krájíme na řezy.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 7 x
1
5 7 5 1
Churros s kávovou čokoládou Kávové dobroty na nedělní odpoledne Články z

Komentáře k receptu: Sloní slzy

Komentáře

  1. Lady Gaga   07.08.2012 | 10:49 | reagovat |

    I T S EXCELLENT FOOD YUMMY :-) :-*

  2. Táňa K.   25.01.2009 | 13:52 | reagovat |

    Po delší době opět odzkoušeno a je to velká lahoda. Pekla jsem na papíru na pečení, který je od toho, aby se nic nemuselo vymazávat ani vysypávat. Upečené jsem to nechala vychladnout i s papírem na plechu bez ohýbání přes váleček. Papír šel dolů velmi dobře a i ohýbání po naplnění šlo bez problémů a těsto nepraskalo. Banány dovnitř mi stačily dva. Do krému jsem přidala trochu rumu, naopak jsem v něm ubrala jeden vanilkový cukr, který místo toho přišel do těsta. Povrch jsem polila čokoládou a posypala kokosem. Na chuť i na pohled jsou sloní slzy sváteční zákusek. Navíc kde jsou ořechy, rum a čokoláda, to snad ani nemůže zklamat.:-)

  3. Jana Remková   02.05.2008 | 14:28 | reagovat |

    Tento zákusek dělám již léta s malými obměnami,ale nikdy jsem nic takového,jako váleček nepotřebovala.Přehla jsem to i s papírem,ten jsem pak pomaličku sundávala a šlo to super.Když jsem po naplnění a schladnutí tento zákusek rozkrojila,je vynikající na něj ze spreje stříknout šlehačku.Luxus!!

  4. Anonym   03.03.2008 | 11:21 | reagovat |

    Nechápu,proč by se měl pečící papír vymazávat. Je přece od toho,aby se nic vymazávat nemuselo???

  5. Johanka K   30.08.2005 | 14:57 | reagovat |

    Dievčatá, ak možem pridať svoj názor...na sloniu slzu, na roládu a ostatné múčniky vždy vymažem plech bravčovou masťou ( sádlem) a príp. vysypem hubou, resp. polohr. múkou...vyklopím na vlhkú, trošku pocukrovanú utierku...Po vymazaní masťou sa múčnik nikdy neprilepí.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web