Autor:

Slaninové knedlíky II.

Střední
Ingredience
Rohlík 10 ks
Slanina
nebo uzené nebo jiný zbytek pečeného masa
200 g
Máslo
nebo sádlo
60 g
Mléko 250 ml
Strouhanka 30 g
Hrubá mouka 70 g
Vejce 2 ks
Pepř mletý  
Petrželová nať
(pažitka)
 

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

Rohlíky nakrájíme na kostičky, slaninu také. Z jednoho vajíčka odebereme žloutek a bílek dáme stranou.

V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a na něm zpěníme petržel, pepř, rohlíky promícháme, aby se tuk vsákl. Stáhneme z ohně.

V mléce rozšleháme 1 vejce a žloutek, osolíme, nalijeme na rohlíky a necháme vychladnout.

Slaninu rozškvaříme na pánvi a zamícháme do směsi pečiva s mlékem. Přidáme mouku, strouhanku a přimícháme sníh.

Děláme knedlíčky, vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 – 15 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Slaninové knedlíky II.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web