Slaninové knedlíky II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 10
      ks rohlík
    • 200
      g slanina nebo uzené nebo jiný zbytek pečeného masa
    • 60
      g máslo nebo sádlo
    • 250
      ml mléko
    • 30
      g strouhanka
    • 70
      g hrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • petrželová nať (pažitka)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rohlíky nakrájíme na kostičky, slaninu také. Z jednoho vajíčka odebereme žloutek a bílek dáme stranou.
2
V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a na něm zpěníme petržel, pepř, rohlíky promícháme, aby se tuk vsákl. Stáhneme z ohně.
3
V mléce rozšleháme 1 vejce a žloutek, osolíme, nalijeme na rohlíky a necháme vychladnout.
4
Slaninu rozškvaříme na pánvi a zamícháme do směsi pečiva s mlékem. Přidáme mouku, strouhanku a přimícháme sníh.
5
Děláme knedlíčky, vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 – 15 minut.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.