Autor:

Slané palačinky

Palačinky:
Vejce 4 ks
Voda 1/4 l
Mléko 1/4 l
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Hladká mouka 200 g
Sůl 1 špetka
Majoránka  
Náplň:
Cibule 1 ks
Šunka 200 g
Žampiony 200 g
Hermelín 1 ks
Slané palačinky

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky, Z vajec

Příprava těsta: celá vajíčka se metlou rozmíchají s vodou a mlékem solí, majoránkou, nebo jiným zeleným kořením dle chuti, postupně se přimíchá hladká mouka smíchaná s práškem do pečiva. Těsto se nechá asi čtvrt až půl hodiny odpočinout a poté se z něj smaží na rostlinném oleji palačinky.
Příprava náplně: na jemno nakrájená cibule se opeče na rostlinném oleji, poté se přidají žampiony, které se orestují, vše se zasype šunkou. Po chvilce se přidá rozkrájený hermelín, a než je uplně rozpuštěný, směs se rozdělí na palačinky, které se přeloží napůl a ihned podávají. Nejlépe se zeleninovým salátem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 15 x
2
3.86 15 5 1

Komentáře k receptu: Slané palačinky

Komentáře

  1. JT   28.10.2015 | 12:08 | reagovat |

    palačinky naprosto vynikající. naplnila jsem pouze šunkou a sýrem (eidem, hermelín nebo niva) a fakt luxusní!!! <3 <3 <3

  2. Lucyluc   03.10.2015 | 17:58 | reagovat |

    Moc dobre :-) ze zacatku jsem mela pochybnosti, jak bylo testo ridke, ale pohoda. Jenom jsem nedelala palacinky na oleji, ale na masle. Byla jsem pochvalena ;-)

  3. Zapletalka   07.12.2013 | 13:40 | reagovat |

    Výborné, lehounké, tenoučké palačinky, které se skvěle smažily. Dělala jsem je na teflonové pánvi skoro bez tuku a plnila špenátem a sýrem.

  4. Ivona   07.12.2013 | 13:28 | reagovat |

    Palačinky jsem dělala přesně podle návodu a opravdu i když bylo řídké, palačinky se smažily skvěle a byly krásně tenoučké.

  5. Berýšek   04.09.2013 | 15:25 | reagovat |

    A vy jste ten recept vyzkoušela? Na 1/2 litru tekutiny toto množství mouky úplně stačí, nedejte se zmást tím, že vypadá řídké. Když se začne smažit, udělají se krásné tenké palačinky. Hlavně nepřidávat mouku, místo palačinek pak budou těžké tvrdé placky.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první 7 překvapivých důvodů, proč bývá druhé manželství lepší než to první
Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět? Sladkosti a alkohol: Co je při hubnutí horší a vy to nebudete smět?
Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad! Jak snadno a dobře vymalovat pokoj? Stačí znát těchto 7 rad!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web