Autor:

Sladké pečivo

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 650 g
Máslo
rozehřáté + t3 lžíce na potření
100 g
Cukr
4-5
5 lžíce
Žloutek
1-2
2 ks
Sůl 1 špetka
Mléko
vlažné - přidávat dle potřeby
250 ml
Droždí
necelá
1 kostka
Margotka
á 100g
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Těsto pak nabíráme lžící a tvarujeme malé bochánky na plech s pečícím papírem, potíráme je rozehřátým máslem a po chvíli kynutí na plechu vkládáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 175 °C asi 25-30 minut(horkovzduch), ke konci teplotu snížíme. Po vytažení z trouby upečené horké bochánky znovu potřeme rozehřátým máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kysané zelí Oblíbená ingredience - kysané zelí. Vyzkoušejte skvělé recepty! Články z

Komentáře k receptu: Sladké pečivo

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky? 5 jednoduchých maličkostí, kterými vyznáte lásku i beze slov! Umíte to taky?
Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat! Také máte menstruaci stejně jako vaše kolegyně? Víme, jak si ji vychutnat!
Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak? Brečela, že se nevejde do kalhot. Slovenka proto zhubla o 30 kilogramů! Jak?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web