Autor:

Sladké pečivo

Střední
Ingredience
Polohrubá mouka 650 g
Máslo
rozehřáté + t3 lžíce na potření
100 g
Cukr
4-5
5 lžíce
Žloutek
1-2
2 ks
Sůl 1 špetka
Mléko
vlažné - přidávat dle potřeby
250 ml
Droždí
necelá
1 kostka
Margotka
á 100g
2 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy, Pečivo

V míse s moukou uděláme důlek, v němž necháme vzejít kvásek, přidáme ostatní ingredience, Margotky pokrájené na kostičky a vypracujeme těsto, které necháme hodinu kynout na teplém místě. Těsto pak nabíráme lžící a tvarujeme malé bochánky na plech s pečícím papírem, potíráme je rozehřátým máslem a po chvíli kynutí na plechu vkládáme do vyhřáté trouby. Pečeme při 175 °C asi 25-30 minut(horkovzduch), ke konci teplotu snížíme. Po vytažení z trouby upečené horké bochánky znovu potřeme rozehřátým máslem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Kuřecí stehýnka s domácími hranolky a tatarkou Víkend ve venkovském stylu Články z

Komentáře k receptu: Sladké pečivo

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu Gábi se nebojí zeptat: Podívejte se, jak sexkoučka učí masáž penisu
Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy? Elegantní i bláznivé: Jaké nehty budou letos trendy?
7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu? 7 dietních tajemství Ivanky Trump: Jak si udržuje štíhlou postavu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web