Šči s brambory

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks brambory
    • 1
      lžička majoránka
    • 1
      ks pórek
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks vařená vejce
    • 1
      l voda
    • masox
    • pepř mletý
    • sůl
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Dobře očištěný a omytý pórek a oloupanou cibuli nakrájíme na nudličky a mírně osmahneme na másle. Zeleninu zasypeme moukou a ještě chvíli smažíme.
2
Pak zalijeme vodou, přidáme masox, oloupané a na drobné kostky nakrájené brambory, bobkový list a vaříme téměř doměkka.
3
Pak polévku okořeníme majoránkou a pepřem a dovaříme. Vejce rozpůlíme, půlky vložíme do talířů a zalijeme horkou polévkou.
4
Nakonec posypeme hrubě nasekanou petrželkou.
Zařazení: Polévky

Komentáře k receptu

  • Tatjana Vančurová
    Tatjana Vančurová |

    7. 8. 2005 00:53

    Nechci šťourat, ale Šči je ruská polévka a nezbytná ingredience - kyselé zelí něco na způsob Zelňačky je možné připravit i z cerstvého zelí, ale zelí tam musí být!

  • Eva
    Eva |

    5. 10. 2004 08:42

    Výborná polévka, moc nám chutnala.