Rýžový salát III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • vařená rýže nejlépe Parboiled
    • kuřecí maso zbytky pečeného nebo vařeného, či kousek šunky, debrecínky nebo moravského uzeného
    • 80
      g tvrdý sýr
    • čerstvá zelenina rajče, paprika, ředkvičky, atd
    • 1
      ks cibule menší
    • 1
      ks jablka menší
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř celý mletý
    • 1
      lžíce petrželová nať a libečková nať
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      ks lučina nebo trochu bílého jogurtu

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Tvrdý sýr nastrouhám, zeleninu a jablíčko pokrájím velmi nadrobno, pevné suroviny promíchám, ochutím, nakonec vmíchám lučinu (nebo trochu bílého jogurtu) v takovém poměru k ostatním surovinám, aby salát nebyl sypký ani neměl tekutou konzistenci, ale držel pěkně pohromadě. Po krátkém vychlazení podávám samotný nebo s pečivem.

Komentáře k receptu

  • Jana V.
    Jana V. |

    23. 1. 2007 01:44

    Lákavé,určitě vyzkouším.