Autor:

Rychlý koláč s tvarohem a ovocem

30 minut PT0H30M
Snadné
Těsto
Zakysaná smetana 1 kelímek
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr  
Cukr krupice 1 kelímek
Mléko 1 dl
Prášek do pečiva 1 balíček
Polohrubá mouka 1,5 kelímek
Náplň
Tvaroh 2 ks
Žloutek 1 ks
Moučkový cukr 3 lžíce
Mléko
příp. trošku na zředění (záleží na konzistenci použitého tvarohu)
 
Ovoce  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do mísy dáme zakysanou smetanu (kelímek nevyhazujeme, budeme potřebovat na odměření mouky a cukru), přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr,mouku s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (spíš menší než větší). Na těsto rozetřeme náplň (smícháme tvarohy se žloutkem, cukrem, příp. i mlékem), na nápň naskládáme ovoce dle chuti (výborné se švestkami, meruňkami, borůvkami) a pečeme na cca 180 °C.
Velmi rychlé a levné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 6 x
2+
4.33 6 5 1
Oznámkujte recept jako ve škole
1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 6x)
Reklama
Čokoládový dort s nadýchaným krémem Čokoládové potěšení. Vyzkoušejte ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Rychlý koláč s tvarohem a ovocem

Komentáře

  1. Verča   10.04.2016 | 10:49 | reagovat | závadný

    podle komentářů výborný koláč, ale podle mé zkušenosti nic pro začátečníky. :-( nejspíše to poletí, na krajích spálené, uprostřed nedopečené :(

  2. zwiera   23.03.2014 | 23:21 | reagovat | závadný

    Super kolac, tvaroh se v Irsku spatne shani, tak jsem pouzila philadephii, coz je neco jako lucina v kelimku. Bylo mi lito toho jednoho bilku, tak jsem naslehala snih a pridala do testa. Vysledek byl vtipny, testo bylo ridsi nez napln, tak se mi to ruzne promichalo. Ale po upeceni to byl ten nejuzasnejsi kolac vsech dob. Nadychany, jedna basen

  3. ČernáLuna   27.01.2014 | 18:28 | reagovat | závadný

    Tento koláč jsem vlastní vinou "pokazila" - do spodní vrstvy jsem dala dvojnásobek mléka, takže se mi horní vrstva protekla do té spodní. Tak jsem vrstvypořádně promíchala, v nic jsem nedoufala a frkla to do trouby. Výsledek byl perfektní koláč! :)

  4. Lenka   09.06.2013 | 17:52 | reagovat | závadný

    Koláč jsem objevila v náhodných receptech, když mne před chvilkou začala honit mlsná. Jelikož nejsem začátečnice, riskla jsem nahradit 2. tvaroh Lučinou s končící expiračkou. I já jsem přidala více mouky (2,5 kelímku, měla jsem řídkou smetanu), na vrch jahody a voní z trouby fantasticky. Ještě za chvíli přidám polevu ze zakysané smetany a ledabyle promíchaného Granka ( udělá to užasný mramorový povrch a dokonalou chuť). Po vychladnutí nafotím ( pokud to stihnu) ;-)

  5. Lucie Knotková   06.06.2013 | 18:15 | reagovat | závadný

    Jsem v pečení úplná začátečnice, ale tento koláč se mi opravdu povedl napoprvé! Je jednoduchý, rychlý, podle rad v komentářích jsem přidala více mouky a nahoru jsem dala broskve. Všem moc chutnal :-)

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno: BB, CC a DD krémy. Jak se mají lišit a jak je to ve skutečnosti? Vyzkoušeno: BB, CC a DD krémy. Jak se mají lišit a jak je to ve skutečnosti?
Nový doktor v Ordinaci! Stane se obětí nepříjemných intrik? Nový doktor v Ordinaci! Stane se obětí nepříjemných intrik?
Suchá a šupinatá pokožka? Máme řešení! Suchá a šupinatá pokožka? Máme řešení!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web