Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 5x
2+ 1 5
Autor:

Rychlý koláč s tvarohem a ovocem

30 minut
Snadné
Těsto
Zakysaná smetana 1 kelímek
Vejce 2 ks
Vanilkový cukr  
Cukr krupice 1 kelímek
Mléko 1 dl
Prášek do pečiva 1 balíček
Polohrubá mouka 1,5 kelímek
Náplň
Tvaroh 2 ks
Žloutek 1 ks
Moučkový cukr 3 lžíce
Mléko
příp. trošku na zředění (záleží na konzistenci použitého tvarohu)
 
Ovoce  

Ingredience:

1 zakysaná smetana v kelímku, 2 vejce, vanilkový cukr, 1 kelímek od zakysané smetany cukru krupice, 1 a 1/2 kelímku od zakysané smetany polohrubé mouky, 1 dcl mléka, 1 prášek do pečiva Na náplň: 2 tvarohy, 1 žloutek, 3 lžíce moučkového cukru, příp. trošku mléka na zředění(záleží na konzistenci použitého tvarohu), ovoce

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do mísy dáme zakysanou smetanu (kelímek nevyhazujeme, budeme potřebovat na odměření mouky a cukru), přidáme vejce, cukr, vanilkový cukr,mouku s práškem do pečiva, mléko a promícháme. Rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech (spíš menší než větší). Na těsto rozetřeme náplň (smícháme tvarohy se žloutkem, cukrem, příp. i mlékem), na nápň naskládáme ovoce dle chuti (výborné se švestkami, meruňkami, borůvkami) a pečeme na cca 180 °C.
Velmi rychlé a levné.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 2+ (hodnoceno 5x)
Reklama
Bryndzové pirohy Vyzkoušejte speciality ze slovenské kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Rychlý koláč s tvarohem a ovocem

Komentáře

  1. zwiera   23.03.2014 | 23:21 | reagovat | závadný

    Super kolac, tvaroh se v Irsku spatne shani, tak jsem pouzila philadephii, coz je neco jako lucina v kelimku. Bylo mi lito toho jednoho bilku, tak jsem naslehala snih a pridala do testa. Vysledek byl vtipny, testo bylo ridsi nez napln, tak se mi to ruzne promichalo. Ale po upeceni to byl ten nejuzasnejsi kolac vsech dob. Nadychany, jedna basen

  2. ČernáLuna   27.01.2014 | 18:28 | reagovat | závadný

    Tento koláč jsem vlastní vinou "pokazila" - do spodní vrstvy jsem dala dvojnásobek mléka, takže se mi horní vrstva protekla do té spodní. Tak jsem vrstvypořádně promíchala, v nic jsem nedoufala a frkla to do trouby. Výsledek byl perfektní koláč! :)

  3. Lenka   09.06.2013 | 17:52 | reagovat | závadný

    Koláč jsem objevila v náhodných receptech, když mne před chvilkou začala honit mlsná. Jelikož nejsem začátečnice, riskla jsem nahradit 2. tvaroh Lučinou s končící expiračkou. I já jsem přidala více mouky (2,5 kelímku, měla jsem řídkou smetanu), na vrch jahody a voní z trouby fantasticky. Ještě za chvíli přidám polevu ze zakysané smetany a ledabyle promíchaného Granka ( udělá to užasný mramorový povrch a dokonalou chuť). Po vychladnutí nafotím ( pokud to stihnu) ;-)

  4. Lucie Knotková   06.06.2013 | 18:15 | reagovat | závadný

    Jsem v pečení úplná začátečnice, ale tento koláč se mi opravdu povedl napoprvé! Je jednoduchý, rychlý, podle rad v komentářích jsem přidala více mouky a nahoru jsem dala broskve. Všem moc chutnal :-)

  5. HSOTTOVA   29.09.2012 | 10:22 | reagovat | závadný

    Dobrý den,já jsem koláč pekla včera večer a už nezbyl ani kousek :-P .Pravda,té mouky jsem dala 2,5 kelímku a tvaroh jsem rozředila mlékem.Přidala jsem zamražené jahody a koláč neměl chybu :-\ Nebude trvat dlouho a upeču ho znovu :-[

1 2 3 Další

Přihlášení

zapoměl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Jak aktivovat svůj účet

Pokud již máte účet v předchozí verzi webu, přihlašte se pomocí svých původních přihlašovacích údajů. Při prvním přihlášení Vás web vyzve k nové registraci, pomocí které se aktivuje Váš účet. Po aktivaci účtu se již budete přihlašovat pomocí emailu a hesla.

Jak aktivovat svůj účet?

Další weby Mladé fronty

Dialog
X