Autor:

Rychlá snadná omáčka "co dům dá"

Snadné
Ingredience
Voda  
Hladká mouka  
Tuk
na smažení
 
Drůbeží párky
tenké nožičky - vhodné i z folie
2 ks
Cibule
malá
1 ks
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Sojová omáčka 2 lžíce
Hořčice 2 lžíce

Postup přípravy:

Z vody a hladké mouky připravíme jíšku. Na tuku na smaženění do zlatova osmažíme na jemno nasekanou cibulku, přidáme na kolečka nakrájené párky, osolíme, opepříme a restujeme. Přilijeme vodu a ochutíme sojóvou omáčkou (nešetříme). Zahustíme jíškou. Přidáme hořčici. Pokud se vám zdá, že omáčce něco chybí, přidejte znovu sojovou omáčku.

Podáváme např. s rýží.

Všechny ingredience jsou podle oka, podle toho,kolik omáčky chcete. Já jí dělala jednu pánev cca na 1 sáček rýže a to bylo: půl malé cibulky, 2 nožičký párku, 2 lžíce hořčice... cca 2-3 naběračky omáčky. Pro představu... Omáčku je nutno ochutnávat a dochucovat dle chuti. Je rychlá jednoduchá a moc dobrá.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)

Komentáře k receptu: Rychlá snadná omáčka "co dům dá"

Komentáře

  1. englicka   12.01.2007 | 21:47 | reagovat | závadný

    já takto také zahušťuji např.omáčku když není dost hustá,ale jako náhrašku za jíšku mě to nikdy nenapadlo.o))ale co nikomu to tak třeba vyhovuje..

  2. Jana Kutačová   12.01.2007 | 17:16 | reagovat | závadný

    market,Leni: já si myslím,že to je myšleno jako"záklechtka"-mouka rozmíchaná v malém množství vody.Tím se pokrm zahustí bez nějakého velkého přísunu kalorií(jen ta výsledná chuť není úplně to pravé,když se dělá třeba zásmažka na máslíčku:o).Já takto zahušťuji např.omáčky,když neodhadu zcela množství tekutin a zdá se mi pokrm řidší než by měl.Rozmíchám vodu s moukou nebo s trochou solamylu a vliju po trošce do omáčky nebo polévky.Já tvrdím,že to ani není poznat,ale kdo ví....:o))

  3. englicka marketa   12.01.2007 | 12:36 | reagovat | závadný

    myslím,že stejně jako z másla,ale jistá si teda nejsem,nikdy jsem takto jíšku nedělala.ale pro dietáře asi vychytávka:o)))budu si pamatovat:o)))

  4. honza v.   12.01.2007 | 8:30 | reagovat | závadný

    je to docela dobry :-0

  5. Lenka   11.01.2007 | 23:16 | reagovat | závadný

    jíška z vody? jak se dělá? :o)

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová VIDEO: Získejte uhrančivý pohled jako Karolína Mališová
Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice Revoluce ve vyhledávání nemovitostí v České republice
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web