Rybí filé po provensálsku

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 12
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Ladia

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 400
      g rybí file
    • 1
      ks pórek
    • provensálské bylinky
    • 4
      ks tavený sýr
    • rostlinný olej
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Filé osolíme, posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme, přidáme trošku oleje a orestujeme kolečka pórku. Po chvíli přidáme sýry a necháme je roztavit, podlijeme vodou a přidáme provensálské koření. Na mírném ohni vaříme asi 3-5 minut. Poté do omáčky rozdrobíme kostku bujonu, chvíli povaříme, přidáme filé a dusíme 5-7 minut. Filé podáváme přelité omáčkou s brambory nebo hranolky.
Zařazení: Maso Rybí
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Jana
    Jana |

    29. 10. 2012 18:37

    Výborné. Přidala jsem jen špetku hořčice. Vynikající varianta. Díky za typ :-)

  • jwojnarova
    jwojnarova |

    26. 10. 2012 19:42

    Moc dobré. Dostala jsem pochvalu od manžela, že to může jíst každý týden.

  • Kateřina Blažíková
    Kateřina Blažíková |

    12. 12. 2008 16:47

    Bylo to výborný, akorát jsem takm ještě přidala jedno spařený tajče.. ale nemá to chybu :o)

  • Anonym
    Anonym |

    10. 6. 2007 08:00

    Velmi chutnalo celé rodině,jednička

  • veronika
    veronika |

    5. 3. 2007 12:02

    můj mily mě tímto pokrmem přivítal o víkendu a málem jsem spadla ze židle, jak mi chutnalo! Recept skvělý, chutný a jednodušší, než by se na první pohled zdálo:-)

  • Petra J.
    Petra J. |

    16. 2. 2007 13:09

    Velmi dobré! Místo filé jsem použila jinou rybičku, ale výsledek byl perfektní!!!!Konečně výborná ryba na jiný zbůsob:)

  • Zdena z JM
    Zdena z JM |

    9. 11. 2006 06:58

    Bylo to vynikající.Sýrovou omáčku jsem trochu naředila mlékem,aby jí bylo víc,filé jsem nakrájela na kousky a vložila do omáčky.Podávala jsem s rýží.

  • Iveta
    Iveta |

    6. 11. 2006 17:30

    Fakt to bylo dobrý!

  • Marcela Hrušková
    Marcela Hrušková |

    10. 9. 2006 15:29

    Výborné a rychlé jídlo, zkusila jsem citronový pepř. Neměla jsem pórek, místo něj jsem dala čerstvou papriku a bylo to velmi chutné.

  • Šárka
    Šárka |

    4. 6. 2006 17:57

    Dnes jsem zkousela tento recept a musim rict, ze jsme si moc pochutnali. Mela jsem doma pouze 1 kostku taveneho syra, tak jsem do omacky pridala smetanu a trochu strouhaneho syra. Vynikajici.

  • Ren
    Ren |

    11. 4. 2006 12:54

    Omáčka byla výborná, ale rybí maso v ní trochu nevýrazné. Určitě to vyzkouším třeba s kuřecím plátkem. Jinak chválím:)

  • marcela
    marcela |

    14. 3. 2006 11:30

    Vyzerá to lákavo, akurat neviem aky bujon tam mam dat, alebo je to jedno?

  • petr nový
    petr nový |

    10. 3. 2006 12:19

    Musím říct VELICE DOBRÉ.Zkoušel jsem místo provensálskýho koření bazalku a taky třída

  • george40
    george40 |

    1. 2. 2006 11:59

    Tak musím říct, že výsledek předčil očekávání.Doplním: filé okořenit citronovým pepřem a kořením na ryby a samozřejmě přidat provensál. Do omáčky jsem kápnul smetanu. Nemělo to chybu.

  • george40
    george40 |

    1. 2. 2006 07:49

    zkusím a budu referovat, myslím že je to snadná a nenáročná příprava oběda

  • Naďa
    Naďa |

    8. 8. 2005 15:03

    Potvrzuji, opravdu velmi dobré. Vyzkoušeno i s kuřecími plátky, taky povedené.

  • Tereza
    Tereza |

    1. 8. 2005 14:57

    woow, naprosto úžasné, jen to chce víc taveného sýra pro lepší chuť! s tímto receptem jsem sklidila úspěch jak u rodinky, tak u nastávaící tchýně :)

  • pavla švestková
    pavla švestková |

    13. 4. 2005 19:35

    Mohu vřele doporučit, opravdu vynikající.